Manchester United 2-0 West Bromwich Albion

Rooney duplájával gyõzött a United és mivel a Swansea legyõzte a Manchester City csapatát, immár a Vörös Ördögök állnak a Premier League élén!!!


A Vörös Ördögök hazai pályán legyõzték Roy Hodgson csapatát és mivel a Swansea ellen kikapott a City, immár egy ponttal a United áll a Premier League tabellájának élén.

A mérkõzésre kijelölt csapatok:

United: De Gea - Jones, Evans, Ferdinand, Evra - Welbeck, Carrick, Scholes, Young - Rooney, Hernandez
Cserék: Amos, Berbatov, Giggs, Park, Rafael, Cleverley, Pogba

West Brom: Foster - Tamas, McAuley, Olsson, Ridgewell - Odemwingie, Mulumbu, Morrison, Andrews, Brunt - Fortune
Cserék: Daniels, Tchoyi, Long, Dorrans, Shorey, Cox, Scharner

Jól kezdett a vendég csapat,az elsõ helyzetet õk jegyezhették. Mindez az 5. percben történt, amikor Jones vesztett labdát saját térfélen, majd egy balról beívelt labdára érkezett Andrews, de becsúszva nem tudta kapura irányítani a játékszert.

Tíz perc telt el az elsõ hazai lövésig, ekkor Welbeck kapuratörése után Younghoz passzolt, aki kissé kisodródott helyzetbõl tüzelt, Foster remekül védett.

A hazaiak még nem igazán pörögtek fel, ezt próbálta kihasználni a WBA, de egy Andrews szabadrúgáson kívül nem igazán tudtak veszélyeztetni, miközben a túlsó kapu elõtt leginkább Young remek játékának köszönhetõen alakultak ki kisebb-nagyobb helyzetek. Szép lassan ellenfele fölé nõtt a United, ami a 35. percben góllá érett.

Scholes adott jó labdát Hernandeznek a jobb szélre, a mexikói befelé cselezett, majd kapura lõtt, a lövésbe Rooney beletette a lábát, a labda pedig a hálóban kötött ki, ezzel lett 1-0 a hazaiaknak.

 


Fordulás után Hernandez duplázhatta volna meg az elõnyt, de lövése a jobb kapufán csattant.

Egy óra játék után Welbeck elõtt adódott gólszerzési lehetõség, Scholes hosszú labdájára csapott le a fiatal csatár, Foster rosszul jött ki, ám Danny az üres kapuba sem talált be, maradt az 1-0.

Hat perccel késõbb Olsson vágta fel Chicharitot, a vendégek védõje megkapta második sárga lapját, így a félidõ felét 10 emberrel volt kénytelen befejezni Roy Hodgson csapata.

Szinte azonnal gólt is szerezhettek volna a hazaiak, Young lövését azonban Foster hatalmas védéssel hárította.

Hetven perc telt el, amikor Andrews rántotta le Youngot saját tizenhatosán belül, amiért jogosan büntetõt ítélt Probert játékvezetõ. A végrehajtó Rooney volt, aki higgadtan a jobb alsóba lõtt a balra mozduló Foster mellett, 2-0!

 


A vendégek szinte semmi veszélyt nem jelentettek egészen a 81. percig, amikor a csereként beálló Long lõtt Evans mellett kapura, de a röviden álló de Gea szögletre ütötte a labdát.

Az utolsó percekre egy Young fejes - amely mellé szállt -, valamint egy hatalmas Hernandez helyzet maradt, a mexikói azonban hat méterrõl csúnyán kapu fölé passzolt.

Maradt a 2-0 és mivel a Swansea hazai pályán legyõzte a Manchester City-t, így az élen immár a Manchester United áll!


Premier League, 28. forduló
Manchester United 2-0 West Bromwich Albion
Old Trafford, 75598 nézõ

Vezette: Lee Probert

United: De Gea - Jones, Evans, Ferdinand, Evra - Welbeck(Cleverley 77.), Carrick, Scholes(Pogba 72.), Young - Rooney, Hernandez
Nem használt cserék: Amos, Berbatov, Giggs, Park, Rafael

West Brom: Foster - Tamas, McAuley, Olsson, Ridgewell - Odemwingie, Mulumbu, Morrison, Andrews(Scharner 72.), Brunt(Shorey 72.) - Fortune(Long 77.)
Nem használt cserék: Daniels, Tchoyi, Dorrans, Cox

Gólszerzõ: Rooney 35', 71'

Kiállítva: Olsson

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Wayne Rooney

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!