Sir Alex: A legjobb csapat nyert

Sir Alex Ferguson szerint a Manchester Unitednek egy rossz szava sem lehet azt követõen, hogy kiestek az Európa-ligából.


A spanyol csapat 5-3-as összesítéssel jutott túl a Uniteden és került az EL legjobb 8 csapata közé.

"Minden labdarúgó mérkõzésnek vannak tanulságai, amikbõl tanulni kell, legyen az gyõztes vagy vesztes meccs" - mondta Sir Alex a Channel 5-nak. "Mindennél nagyobb csalódás, hogy nem haladtunk elõre a Bajnokok Ligájában és most az Európa-ligából is kiestünk. Úgy vélem, a legjobb csapat ment tovább. Nem hiszem, hogy reklamálhatunk emiatt."

A Vörös Ördögök úgy mentek Bilbaoba, hogy egy 2-0-val továbbjuthatnak, de a 23. percben Fernando Llorente révén mindez szertefoszlott. Bár a mozdulat csodálatos volt, mégis egy elõreívelt labda után szerzett gólt a Bilbao, ami inkább angol futballra jellemzõ pillanat volt, ezért igazán kesergett Sir Alex Ferguson.

 


"Egy igen könnyed góllal szereztek vezetést és ez volt az utolsó dolog, amit akartunk. Nem hiszem el, hogy egy ilyen gólt kaptunk!"

"Egyébként az elsõ félidõben olykor elég jól játszottunk, de a második félidõ elején nagyon jó volt a Bilbao. Két vagy három gólt is szerezhettek volna."

"A vége felé volt egy kis lendületünk - gólt is szereztünk, de nem jutottunk közelebb a gyõzelemhez."

A United már nincs sem Európában, sem az FA Kupában, így csak a Barclays Premier League-re figyelhet. Bár egyes szurkolók szerint az EL búcsú áldás, mert így csak a bajnokságra figyel a csapat, Sir Alex Ferguson szerint egyáltalán nincs rá garancia, hogy könnyebb lesz a Vörös Ördögök feladata.

"Ez nem számít megkönnyebbülésnek, mert még 10 mérkõzésünk van és hosszú utat kell megtennünk, mire megnyerhetjük a címet."

"Egyértelmû, hogy most biztosra kell mennünk, hogy vasárnap legyõzzük a Wolverhampton csapatát. A döntés, hogy lehoztuk Rio Ferdinandot, Michael Carricket és Ryan Giggset azért történt, mert gondoltunk a vasárnapra."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!