Rooney karriere legnehezebb döntése elõtt

Attól a pillanttól, hogy belõtte az Everton szenzációs gyõztesgólját az Arsenalnak, öt nappal 17. születésnapja elõtt 2002-ben, Wayne Rooney élete örökre megváltozott.


Azonnal egy lapon emlegették mérkõzést eldöntõ gólja miatt Paul Gascoigne-al, a szurkolók és a szakértõk is az angol futball jövõjét látták benne, és azzal, hogy néhány évvel késõbb a Manchester Unitedbe igazolt, senkinek nem okozott csalódást.

 

A törékeny, divatdiktátor imázsú David Beckhamhez képest Rooney az õserõt, és néha a vadságot testesítette meg a pályán, pont úgy, mintha még mindig a haverjaival játszana a Mersey-parti utcákon.

 

Nyolc évvel késõbb, karriere legrosszabb idõszakát élve, mind a pályán, mind a magánéletben, úgy tûnik, mintha Rooney teljesen kiábrándult volna az egész futballból és olyan válaszút elé érkezett, ahol bármely irányt választja, csak magának árthat.

 

Következõ döntése élete legfontosabbja lesz.
 

Kedden, szokatlan sajtótájékoztatót tartva a Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson sokkos állapotban beszélt arról, hogy Wayne Rooney kijelentette, hogy távozni akar Manchesterbõl, ez pedig hullámhegyek egész sorát indította el az Old Traffordon, és üzenetértéke van az egész futball világának.

 

Azonnal napvilágot láttak azok a pletykák, miszerint hatalmas fizetési igénye kielégítésére Rooney a United dúsgazdag városi riválisához, a Manchester Cityhez igazol – amely lépéssel valószínûleg õ lesz az az ember, akinek a leggyorsabban sikerült a mennybõl a pokolba jutnia a Vörös Ördögök szurkolói között.

 

„Ha azt hiszi, hogy eddig keretek között kellett élnie életét, akkor majd megtudja milyen is ez igazából, ha netán a Cityhez igazol” – mondta Sammy McIlroy szerdán a BBC-nek, aki játszott mindkét klubban.

 

„Ez egy hihetetlen helyzet. Carlos Tevez ugyanezt az utat járta be, és jelenleg úgy tûnik, hogy nagyon jó döntést hozott.”

 

„Azonban szemben eveznie azokkal a szurkolókkal, akik imádták õt a Unitednél, kemény menetnek tûnik.”

 

Tevez 2009 nyarán igazolt az Eastlandsre az Old Traffordról, de a United szurkolók nagyobbik része mára megbocsátott neki, hiszen õk is felismerték, hogy az argentin támadó keze meg volt kötve a United pénzügyi helyzete miatt.

 

 

Azonban ha Rooney is hasonló utat fog bejárni, valószínûleg minimális szimpátiát se fognak vele szemben érezni a szurkolók, és ha csak kis jelét is mutatja annak, hogy a „Zajos Szomszéd” Cityvel flörtöl, élete legnehezebb hónapjai elé néz az Old Traffordon.

 

A City menedzsere, Roberto Mancini szerdán kijelentette, hogy semmilyen megkeresés nem volt a részükrõl Rooney irányába, ennek ellenére a bulvársajtó továbbra is tudni véli, hogy az angol válogatott játékos a játékos merre felé tart, és a vele kapcsolatos történetek meg fognak sokasodni a januári átigazolási idõszak elõtt.

 

Ferguson kedden bölcsen úgy fogalmazott, hogy egyértelmû legyen, a labda Rooney oldalán pattog, így a csatárnak minél elõbb tisztáznia kell mik a szándékai.

 

Paul Ince szerint, egy másik egykori United középpályás, aki megtapasztalta, milyen, amikor útjai Fergusonnal nem éppen békés keretek között elválnak, Rooneyt nem érdekli, hogy 200 ezer fontot kereshetne a Citynél, inkább csak megfáradhatott, hogy neki kell a hátán cipelnie hazája válogatottjának és klubcsapatának sikereit.

 

„Úgy vélem, itt többrõl van szó, mint pénzrõl” – mondta Ince a BBC Radionak, aki a Unitedet elhagyva az Internazionaleban játszott, késõbb pedig a Liverpoolhoz igazolt.

 

„Wayne esetében soha nem a pénz számított, sokkal inkább az, hogy éhes a sikerre.”

 

„Mi, az országunk, hatalmas súlyt helyeztünk Wayne Rooney vállára azzal, hogy tõle vártuk a csodá a világbajnokságon.”

 

„Sokan elfelejtik, hogy õ még csak 24 éves, és hatalmas nyomás alatt van. Talán azt érezheti, hogy a legjobb az lenne számára, ha egy másik országba igazolna, és új életet kezdene.”

 

„Amikor én az Internazionalehez igazoltam, az volt a legjobb dolog, amit valaha tettem, hiszen távol voltam mindentõl, és csak a családomra és a futballra koncentrálhattam.”

 

„Nagyon kemény idõszakon megy most keresztül, de õ ettõl még továbbra is nagyszerû játékos, aki még közel se érte el pályafutása csúcsát.”

 

FourFourTwo.com


..

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!