Manchester United 1-0 Bursaspor

A Manchester United hazai pályán gyõzte le a török bajnokot, ezzel nagy lépést téve a továbbjutás felé.


A Manchester United szerda este a török bajnok Bursasport együttesét fogadta a Bajnokok Ligája C-csoportjának harmadik fordulójában. Az utóbbi napokban kialakult Rooney-ügyet félretéve, kíváncsian várták a szurkolók, milyen eredményt érnek el a játékosok.

A hétvégi bajnoki mérkõzéshez képest több helyen is változtatást hajtott végre Sir Alex Ferguson, a Kuszczak, Rafael, Smalling, Vidic, Evra, Fletcher, Carrick, Anderson, Nani, Park, Macheda felállásnak szavazott bizalmat. A kispadon Amos, Berbatov, Hernandez, Obertan, Neville, O'Shea és Bebe ültek.

Az ellenfél csapatánál Ivankov, Tandogan, Erdogan, Stepanov, Vederson, Sen, Svensson, Ergic, Ipek, Insua, Yildirim lépett pályára kezdõként, a padon Ozkan, Cimsir, Batalla, Nunez, Keceli, Bahadir várta, hogy szerephez juthasson.

A Vörös Ördögök a mérkõzés elején tudatni kívánták, ez az este nem lesz egyszerû a törökök számára. Agresszív, sok passzos, gyors játékkal meglepték a vendégeket, akik az elsõ 5 percben saját térfelüket nem is hagyták el.

A United ha elvesztette a labdát, azonnal visszatámadták az ellenfelet és minél hamarabb labdát kívántak szerezni.

Ennek a nyomásnak hamar meg is lett az eredménye. Az 5. percben Anderson remekül ugratta ki Machedat, aki éles szögbõl leadott lövését védte a törökök kapusa, de a 7. percben már csak asszisztálni tudott a bolgár hálóõr is. Ekkor Fletcher passzolt Nanihoz, aki a jobb szélrõl megindult a pálya közepe felé, majd 25 méterrõl nagyon szép gólt rúgott a török kapu jobb alsó sarkába. 1-0 a Unitednek!!

 

 



Az elsõ 15 percben remekül hajtottak a manchesteriek, azonban utána visszavettek és a játék a középpályán folyt, a kapuk nem voltak veszélyben sûrûn.

A török bajnok az elsõ félidõben egyszer jutott el Kuszczak kapuja elé. Vidic hibájából követõen ekkor ki is egyenlíthettek volna, de Rafael hatalmas mentéssel ezen a mérkõzésen is góltól mentette meg csapatát.

Unitednek sem voltak igazán komoly helyzetei, nagyon pontatlanul játszottak a hazaiak is. A vendégek védelme nagyon jól ellenállt a hazaiak támadásainak, Macheda elõl nem sokat tudott tenni a játékhoz.

A második félidõ ott folytatódott, ahol az elsõ befejezõdött. Fõleg a középpályán folyt a mérkõzés, kapukra veszélytelenek voltak a csapatok.

Sir Alex Ferguson próbálta cserékkel felpörgetni csapatát, Hernandez és Obertan állt be. A francia egy kapufáig el is jutott, Hernandeznek is volt egy helyzete, amit sajnos elpuskázott.

Az eredmény nem változott, a United ezzel a gyõzelmével nagy lépést tett a csoportból való továbbjutás felé.



Manchester United 1 - 0 Bursaspor
Old Trafford, 72610 nézõ

Vezette: G. Rocchi (olasz)

Gólszerzõ: Nani 7.


Manchester United: Kuszczak, Rafael, Smalling, Vidic, Evra, Fletcher, Carrick, Anderson(Hernandez 77.), Nani, Macheda, Park(Obertan 71.)

Nem léptek pályára: Amos, Neville, O’Shea, Berbatov, Bebe.


Bursaspor: Ivankov, Tandogan(Keceli 70.), Erdogan, Stepanov(Ozturk 46.), Vederson, Sen, Svensson, Ergic, Ipek, Insua, Yildirim(Bahadir 46)

Nem léptek pályára: Ozkan, Cimsir, Batalla, Nunez
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!