Futballszakértõk a Premier League-rõl

A ManUtd.com felkért egy kiváló szakértõkbõl álló csoportot, hogy elemezzék a Premier League fennmaradó mérkõzéseit.


A United-Fulham összecsapás elõtt Neil Custis, a The Sun futballszakértõ sportújságírója mondja el véleményét.
 
Tudom, hogy még kilenc mérkõzés van hátra a Premier League sorozataiból, de meglátásom szerint a manchesteri derbi fogja eldönteni a bajnoki cím sorsát. Szerintem azé a csapaté lesz a bajnoki cím, amelyik megnyeri a mérkõzést április végén az Etihad Stadiumban.
 
Elmondhatjuk, hogy ez a szezon briliáns volt. A Premier League egyik legizgalmasabb sorozatának lehettünk tanúi. Bár valóban csak kétlovas versenyrõl beszélhetünk. A 3. és 4. hely 15 ponttal van lemaradva az élen álló két csapattól, mégis nagy változásoknak lehettünk szemtanúi. A Manchester City idén méltó ellenfele lett a Unitednek, és a Tottenham is óriási fejlõdésen ment keresztül. Ugyanakkor remek meccseket láthattunk a Swansea és Norwich elõadásában is.
 
Mondom ezt azok után, hogy biztosra veszem, a United hétfõn gyõzni fog a Fulham ellen, és a mérkõzés lehetõséget ad arra a Vörös Ördögöknek, hogy gólarányukon is javítsanak. Nagy esélyt látok arra, hogy a United több gólos gyõzelmet fog aratni hétfõn. Ahogyan ledolgozták a 13-as gólkülönbséget háromra márciusban, az egészen fantasztikus teljesítmény volt.
 
Sir Alex csapatától megszokhattuk már, hogy ragyognak a fináléban. Ilyenkor a Vörös Ördögök mindig tanúbizonyságot tesznek kitartásukról és hatalmas gyõzni akarásukról. A cél felé közeledve egyre erõsebb játékot mutatnak. Ha megnézzük viszont, hogy a City sem adja könnyen, és 1-0-ás hátrányból sikerült legyõzniük a Chelsea csapatát, egyértelmû, hogy nagyon izgalmas lesz a befutók harca. 
 
 
Ennek fényében a Fulham szurkolók biztosan nem túl magabiztosan érkeznek majd az Old Traffordra. Fõleg, hogy legutóbbi két mérkõzésen is vereséget szenvedtek, ráadásul az egyik ellenfelük a Swansea volt, akiktõl 3-0-ra kaptak ki hazai pályán.
 
A Fulhamre tehát egy nagyon nehéz mérkõzés vár hétfõ este. Különösen, ha figyelembe vesszük azt a tényt is, hogy Antonio Valencia, aki remek teljesítmény nyújtott eddig a szezonban, visszatért sérülésébõl. Ráadásul egy furcsa kezdés után Wayne Rooney is belelendült a gólgyártásba. Elmondhatjuk róla, hogy õ már egy igen tapasztalt játékosa a Unitednek, és látható, hogy nagyon élvezi az extra felelõsséget a csapat élén.
 
Mivel szombaton a City a Stoke csapata ellen játszik, ha gyõznek, a United a hétfõi mérkõzésre két pontos hátránnyal fog érkezni, ami fokozott ösztönzõ erõ lesz a gyõzelemre.
 
Mivel jelenleg csak egy pont különbség van a két városi rivális között, így amíg valamelyikük nem hibáz, hétrõl hétre váltakozni fog az elsõ hely Manchester vörös és kék fele között. Ezzel a két csapat óriási nyomást gyakorol egymásra. Tehát nagyon szoros a verseny és úgy tûnik egyikük sem szeretne lemaradni. Ezért én úgy gondolom, hogy a bajnoki cím sorsa az Etihad Stadiumban fog eldõlni április végén.
 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!