Még nincs döntés Hargreaves nevezésérõl

Sir Alex Ferguson még nem döntötte el, hogy nevezi-e 25 fõs keretébe a sérült középpályást.


A Premier League 2010/2011-es szezonjában új szabályozás lépett életbe, amely alapján 25 fõs keretet kell megnezevni a menedzsereknek szeptember 1-i hatállyal, amelyben legalább nyolc "hazai nevelésû" játékosnak kell helyet kapnia és a délután 5 óráig leadandó névsoron csak a januári átigazolási idõszakban változtathatnának újra.

 

Az angol játékosok fejlõdését elõsegíteni hivatott regula számos érintettnél kiverte már a biztosítékot, köztük leginkább az Arsenal menedzserénél, Arsene Wengernél, aki már többször is hangot adott nemtetszésének.

 

 

 

 

Francia kollégájával ellentétben a Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson szerint jó úton indultak el az angol bajnokság vezetõi, azonban elismerte, nagy fejfájást okoz neki, hogy mi legyen a sorsa a folyamatos sérülésekkel küzdõ Owen Hargreavesnek.

 

"Egyetlen egy igazi problémám van csak - tudok-e helyet szorítani a 25 fõs keretemben Owen Hargreavesnek, aki továbbra is küzd a felépüléséért" - mondta Ferguson a United Reviewnak.

 

Hargreaves úgy tûnt, hogy végre valahára maga mögött hagyja sorozatos sérüléseit, amelyek egy 2008 õszi Sunderland elleni mérkõzés óta gyötrik.

 

Azonban a csapat nyári felkészülése során újabb problémái jelentkeztek, ezért a 29 éves középpályás visszatért az Egyesült Államokba, hogy újból belekezdjen rehabilitációjába a térdeit mûtõ dr. Richard Steadmen vigyázó szemei mellett, tudva, hogy egy esetleges újabb visszaesés karriere végét jelentené.

 

Tehát a szerdai nap sorsdöntõ fontosságú lehet a kanadai születésû játékos számára, de Ferguson szerint az új rendszerben sok hasonló döntés fog majd megszületni.

 

"Én kimondottan üdvözlöm az új szabályozást, mert ezzel affelé terelik a klubokat, hogy a saját utánpótlásuk felé tekintgessenek, én pedig mindig is ezt gondoltam a követendõ példának."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!