Manchester United 1-0 Fulham

Egy gólos gyõzelmével a Manchester United ismét a táblázat élén és immár három pontos az elõnye a városi riválissal szemben.


Úgy lépett pályára ma este a Manchester United, hogy amennyiben ha nyer a csapat, három pontos elõnyre tesz szert a Manchester Cityvel szemben. Mindez sikerült, bár ez a találkozó sem fog bekerülni a "Valaha volt 10 legkiválóbb United meccse" címû könyvbe.

A csapatok:

United: De Gea - Rafael, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Young - Rooney, Welbeck
Cserék: Amos, Jones, Berbatov, Smalling, Hernandez, Scholes, Cleverley.

Fulham: Schwarzer - Kelly, Hughes, Hangeland, Riise - Duff, Dembele, Diarra, Frei - Pogrebnyak, Dempsey
Cserék: Stockdale, Ruiz, Murphy, Senderos, Etuhu, Briggs, Trotta.

A hazaiak kezdték a találkozót, akik az elsõ negyed órában szinte kapujához szögezték ellenfelüket, ám egy Ryan Giggs fejesen kívül nem igazán jelentettek veszélyt a Fulham kapujára.

Kezdett éledezni a vendég gárda, elõször egy Dembele lövés ment csúnyán kapu mellé, majd két Dempsey próbálkozást kellett fognia David de Geának.

28 perc telt el, mire egy valamire való akciót láthattunk a Unitedtõl. Antonio Valencia és Danny Welbeck játszottak össze a vendég tizenhatoson belül, a szélsõ lefordult védõjérõl, de lövését még sikerült blokkolniuk a Fulham játékosainak.

Három perc múlva Giggs tette középre laposan a labdát, Kelly röviden vágta ki, Patrice Evra ollózott, ám a labda elkerülte a kaput. Nem sokkal késõbb Rafael da Silva került helyzetbe, miután Valencia remekül ugratta ki, de a brazil védõ gyenge lövését a rövid kapufánál fogta Schwarzer.

Az eddigi legnagyobb helyzet alakulhatott volna ki a vendég kapu elõtt a 36. percben, ám Welbeck ahelyett, hogy a balján üresen felfutó Giggshez passzolt volna, inkább kapura lõtt, de nagyon gyenge kivitelezést sikerült összehoznia.

Már csak három perc volt a félidõbõl, amikor Ashley Young ívelt középre, Riise kissé sután találta el a labdát, így jutott az el Jonny Evansig, aki okosan visszapasszolt az érkezõ Wayne Rooneynak, a csatár pedig könnyen lõtt 5 méterrõl a hálóba, ezzel lett 1-0 a Unitednek! A szünetig sok említésre méltó dolog nem történt és bár sok helyzet egyik kapu elõtt sem adódott, mezõnyben fölényben játszott a manchesteri csapat.

 


A második játékrészt aztán ott folytatta Sir Alex Ferguson csapata, ahol az elsõt abbahagyta. Ellenfele térfelén passzolgatott, miközben a Fulham igen masszívan próbálta levédeni a saját kapuja elõtti 30 méteres sávot. Egyedül Pogrebnyak volt elöl, de õ is saját térfelén próbált zavart okozni.

Két perc sem telt a félidõbõl, amikor Valencia és Rooney játszott össze remekül, majd Giggs indította az ecuadori szélsõt, aki elrobogott, majd kapura lõtt, de Schwarzer nagyot hárított. Az ausztrál kapus hat perccel késõbb is így tett, ekkor azonban már Young bal alsó sarokba tartó lövésénél mutatott be remek védést a hálóõr.

75 perc játék után tüzijátékot is láthatott a közönség. Na nem az esti égbolton, hanem a Fulham kapuja elõtt. Valencia ívelt át tökéletes labdát Youngnak, aki egybõl tüzelt, Schwarzerrõl kipattant a labda, Young ismét lõtt, Schwarzerrõl ismét kipattant a labda, majd jött Giggs, aki azonban a szinte csak álló Hangelandot találta le, maradt az 1-0.

Ezt követõen a Fulhamre jellemzõ módon feljebb jött Martin Jol csapata és a találkozó utolsó 10 percében megpróbált egyenlíteni. Egészen a 89. percig igazán nagy helyzetük nem is volt, ekkor Murphy esett el a United tizenhatoson belül, a játékvezetõ azonban továbbot intett. Carrick és Murphy lábai között volt kontakt, láthattunk már hasonlóért büntetõt.

Végül a Manchester megõrízte egy gólos elõnyét, ezzel három pontora növelve elõnyét a Manchester Cityvel szemben.


Premier League 30. forduló
Manchester United 1-0 Fulham
Old Trafford, 75570 nézõ

Vezette: M. Oliver

United: De Gea - Rafael, Evans, Ferdinand(Smalling 74.), Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Young - Rooney(Scholes 79.), Welbeck(Hernandez 63.)
Nem használt cserék: Amos, Jones, Berbatov, Cleverley

Fulham: Schwarzer - Kelly, Hughes, Hangeland, Riise - Duff, Dembele, Diarra(Murphy 72.), Frei(Ruiz 67.) - Pogrebnyak, Dempsey
Nem használt cserék: Stockdale, Senderos, Etuhu, Briggs, Trotta.

Gólszerzõ: Rooney 42'

Sárga lap: Giggs


A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Jonny Evans

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!