Aki másnak vermet ás...

Három aranyszabály van, amit egy menedzsernek be kell tartani a bajnokság hajrájában.


Az elsõ, hogy soha nem mutathat gyengeséget. A második, hogy soha ne adjon arra okot, hogy feltüzelje az ellenséget. A harmadik pedig, ha szópárbajba bocsátkozik az ellenféllel, jól gondolja meg mit mond, nehogy saját csapdájába essen.

 
Roberto Mancininek sikerült mindhárom aranyszabályt megszegnie a szezon végéhez közeledve, ezzel a lendületet határozottan a United kezére játszotta.
 
Tény, hogy a City egy igazi bûvész mutatványt hajtott végre ebben a szezonban, és szinte az összes meccsüket megnyerték az elsõ szakaszban, de úgy tûnik a végjáték elérkeztével kezdenek veszíteni a lendületükbõl. Ellentétben a Uniteddel, akik köztudottan a fináléhoz közeledve egyre erõsebbek.
 
Manchester kék fele 5 pontos elõnybõl három pontos hátrányba került nyolc mérkõzéssel a finálé elõtt. A lehetõ legrosszabb taktikát választották azzal, hogy elkezdték kritizálni a Vörös Ördögöket, akik az szezon végéhez közeledve egyébként is mindig tüzes hangulatba kerülnek.
 
 
Ráadásul, még nehéz mérkõzések várnak a Cityre is az Arsenal, a Newcastle és a Norwich csapataival. Ezzel igen nagy nyomás nehezedik Mancini csapatára. Igaz, hogy olyan sztárokkal teletûzdelt együttesrõl beszélünk amelynek a gerincét Joe Hart, Micah Richards, Vincent Kompany, Yaya Touré, David Silva és Sergio Aguero adja. Viszont semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik ez a gárda a Premier League trófeájáért folytatott harcban ellentétben a 19-szeres bajnok Uniteddel szemben. 
 
Bár a szezon elsõ felében sikerült a Citynek nagy elõnyre szert tennie, aminek az egyik oka a Manchester Unitedet ért hihetetlen sérülési hullám volt, de amint kiegészült a Vörös Ördögök kerete, hamar ledolgozták hátrányukat.
 
A Citynek nagyon össze kell szednie magát, ha egy olyan csapattól szeretné elhódítani a trófeát amely hosszú évek óta híres összetartásáról, mentalitásáról, gyõzni akarásáról és a hajrában tanúsított óriási akaraterejérõl.
 
Mancini a Swanseatól elszenvedett vereség után arra panaszkodott, hogy játékosait a Premier Leagueben nyújtott eddigi hatalmas teljesítménye kifárasztotta. Ezzel nem csak saját csapata lelkesedésén csorbított, hanem ellenfelei motivációját is növelte.
 
Kétségtelen, hogy a tapasztalat hiánya nem pótolható a sztároktól hemzsegõ City csapatában. Ráadásul most sikerült még jobban feltüzelniük a jelenleg három ponttal élen álló Vörös Ördögöket. Bár a szezonban még mindkét csapatra nyolc mérkõzés vár, és még bármi megtörténhet. Mindenesetre a City kétségbeesett nyilatkozataival megnehezítette saját helyzetét a Premier League trófeájáért folytatott küzdelem végjátékában.


givemefootball.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!