Manchester United 2-0 QPR

A Vörös Ördögök legyõzték Mark Hughes csapatát, ezzel nyolc pontosra növelték elõnyüket a városi riválissal szemben.


A Manchester United legyõzte a Queens Park Rangers csapatát, így már nyolc pontos elõnnyel várhatja, mit játszik a Manchester City az Emiratesben.

A csapatok:

United: De Gea - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Valencia, Scholes, Carrick, Young - Rooney, Welbeck
Cserék: Amos, Jones, Giggs, Park, Hernandez, Cleverley, Pogba.

QPR: Kenny - Onuoha, Ferdinand, Hill, Taiwo - Diakite, Derry, Mackie - Taarabt, Buzsaky - Bothroyd
Cserék: Cerny, Gabbidon, Campbell, Young, Smith, Wright-Phillips, Zamora.

A találkozó elejétõl fogva hatalmas fölényben játszottak a hazaiak, elsõ 8 percet követõen 92%-ban birtokolták a játékszert, ám csak pontrúgásokból tudtak kisebb veszélyt kialakítani. Elõbb egy szögletet fejelt kapura Jonny Evans, amit tisztáztak a vendég védõk, majd Wayne Rooney 20 méterrõl leadott szabadrúgását tolta sarokrúgásra Paddy Kenny kapus.

Még el sem telt az elsõ negyed óra, máris a mérkõzést döntõen befolyásoló esemény történt. Young lesrõl indulva kapott labdát Rooneytól, Shaun Derry talán hozzáért a szélsõhöz, aki látványos esést mutatott be a QPR tizenhatosán belül. Lee MAson úgy ítélte meg, hogy a vendégek középpályása szabálytalan volt és mivel utolsó emberként, valamint gólhelyzetben lévõ játékos ellen tette mindezt, azonnal piros lapot mutatott fel, valamint büntetõ következett. Visszajátszást látva a sárga lap lett volna jogos...Ashley Youngnak mûesésért.

A tizenegyest Rooney értékesítette, ezzel szerezve vezetést a hazaiaknak.

 


A gól után sem változott a helyzet, a United járatta a labdát, a QPR védekezett, igazán nagy helyzet azonban alig alakult ki. Rooney jobb oldali beadását fejelte kapu mellé Young a félidõ felénél, majd a 35. percben Rooney 24 méterrõl okosan nyesett alá a labdának, ám a lövését Kenny a jobb felsõ elõl leszedte.

A Rangers ha labdát szerzett, próbált kontrázni, de szinte minden ilyen lehetõségük elhalt, még mielõtt lövésig jutottak volna. A szünetre maradt az állás, így bár elõnnyel mehettek a hazaiak pihenõre, de látva Sir Alex Fergusont a kispadon, sok jóra nem számíthattak a játékosok az öltözõben.

Fordulás után már a félidõ második percében gólig jutottak a hazaiak. Valencia jól centerezett középre, Danny Welbeck pedig közelrõl vágta a labdát a kapuba, de a partjelzõ lest jelzett, maradt az 1-0.

Két perccel késõbb ismét a fiatal csatár veszélyeztetett, miután Young sarokkal hozta nagy helyzetbe õt, ám tekerése bõven kapu fölé szállt.

Egy óra játék után óriási lehetõség adódott Rafael da Silva elõtt. A brazil védõ remekül lépett ki a védõk közül, Paul Scholes kiválóan játszott elé, már csak a kapussal állt szemben a manchesteri játékos, ám sikerült Kennybe lõni a labdát. Két perc múlva Rooney ugratta ki Welbecket, aki szintén a QPR kapusába lõtt nagy helyzetben.

A 68. percben egy jobb oldali szögletet vágtak ki a vendég védõk, Taarabt saját tizenhatosa elõtt eladta a labdát, Rafael Scholeshoz passzolt, aki 22 méterrõl a jobb alsóba lõtt, 2-0 a hazaiaknak!

 


Biztos vezetés tudatában a United visszavett a tempóból és kissé átengedte a területet ellenfelének, ám helyzeteket nem tudtak kialakítani Hughes "fiai".

Sõt, a 78. percben kis szerencsével 3-0 lehetett volna, miután Michael Carrick 28 méterrõl óriási bombát küldött a kapu jobb felsõ sarka irányába, de kissé célt tévesztett, így a jobb kapufáról hatalmas csattanás után a mezõnybe pattant vissza a labda.

Az utolsó percekre már csak mezõnyben passzolgatás ment, néha eljutott lövésig a Manchester, de Welbeck és a csereként beálló Tom Cleverley sem tudott gólt szerezni.

Maradt a 2-0, ezzel a gyõzelemmel nyolc pontra növelte elõnyét Sir Alex csapata és várhatja, mit játszik a City az Arsenal otthonában.


Premier League, 32. forduló
Manchester United 2-0 QPR
Old Trafford, 75505 nézõ

Vezette: Lee Mason

United: De Gea - Rafael(Jones 74.), Ferdinand, Evans, Evra - Valencia, Scholes(Cleverley 74.), Carrick, Young(Giggs 61.) - Rooney, Welbeck
Nem használt cserék: Amos, Park, Hernandez, Pogba.

QPR: Kenny - Onuoha, Ferdinand, Hill, Taiwo - Diakite(Wright-Phillips 71.), Derry, Mackie - Taarabt(Smith 71.), Buzsaky - Bothroyd(Campbell 81.)
Nem használt cserék: Cerny, Gabbidon, Young, Zamora.

Gólszerzõ: Rooney 15' (11-es), Scholes 68'

Sárga lap: Rafael

Piros lap: Derry 14'

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Paul Scholes

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!