Gill örül az egyezségnek

A United vezérigazgatója szerint nagy eredmény Rooney szerzõdéshosszabbítása.


Az egész hét arról szólt, hogy az angol csatár elhagyja a Unitedet, miután kijelentette, a klub nem tudja biztosítani az ambícióinak megfelelõ hátteret.

 

 

 

 

 

Azt követõen, hogy kedden Ferguson beszélt a csatár távozási szándékáról, majd Rooney ezt szerdán közleményben erõsítette meg, a csatár most mégis újabb 5 évre kötelezte el magát a Vörös Ördögökhöz.

 

Rooney, aki vasárnap lesz 25 éves, augusztusban már tárgyalt Gillel a hosszabbításról, ám akkor a United vezérigazgatója nem tudta meggyõzni arról, hogy a klub és az õ ambíciói egybevágnak.

 

A United most azonban elégedett, hogy Rooney mégis a maradás mellett döntött és ezt aláírásával is bizonyította.

 

„Mindenkinek köszönettel tartozunk aki segített, mert ez egy nagy eredmény, nagyon várjuk mit hoz ezután a jövõ” - mondta Gill a Sky Sports-nak.

 

„Nagyon pörögtek az események az utóbbi napokban, de egyértelmû, a Manchester United nem akar megválni a legjobb játékosaitól. Célunk a legjobb játékosok megszerzése és megtartása, gyorsan zajlottak az események, de elégedettek vagyunk.”

 

„Megtartottuk az angol és a világ labdarúgásának egyik legjobb játékosát, és ez jó hír a klubnak és a szurkolóknak is.”

 

„A hét elején elég nehezen alakultak a dolgok, de azt hiszem néhány beszélgetés és egyeztetés kellett ahhoz, hogy Fergie és Wayne is rájöjjenek, hogy a sikeres jövõ kulcsa a közös folytatás.”

 

Rooney kész arra, hogy mind a szurkolók, mind a csapattársak megbocsátását is elnyerje ezután jó játékával. Erre azonban még várni kell, hiszen a csatár sajnos már megszokottnak mondható bokaproblémái miatt 3 hétig még pihenni kényszerül.

 

Gill a hirtelen fordulatra vonatkozó kérdésre elmondta: „Ez nem az én meggyõzésem hatása, ez az õ akarata.”

 

„Volt több tárgyalás is, Sir Alexel, a tulajdonosokkal, és azt hiszem láthatta, hogy mind azért dolgozunk, hogy egy nagyszerû csapatunk legyen.”

 

„Tudjuk, hogy jó csapat kell ahhoz, hogy az történjen a pályán amit szeretnénk. Miután ezt tudjuk, ezért természetesen befektetünk a csapatba, a létesítményekbe, Carringtonba, ez a célunk.”

 

„Teljes mértékben tudatában vagyunk annak, hogy a jó eredményekhez a pályán jó csapat is kell. A Manchester United hosszú hosszú évek óta meghatározó csapata az angol labdarúgásnak és szeretnénk ha még nagyon sokáig az is lenne.”

 

Annak ellenére, hogy nagyon rossz formában van Rooney a nyári VB óta, Gill hisz benne, hogy hamarosan újra top teljesítménnyel rukkol elõ.

 

„Mindenki tudja, hogy nagyszerû játékos. Volt pár nehéz hónapja a pályán, de ha visszapörgetjük az idõt korábbra láthatjuk, hogy akkor hengerelt.”

 

„Ez egy nagyszerû nap a klubnak és egy komoly szándéknyilatkozat.”


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!