Rio visszatér, Rooney sérült

Wayne Rooney uralta ezen a héten a címlapokat, de Sir Alex Ferguson megerõsítette, hogy a Stoke City elleni bajnokira nem lesz bevethetõ állapotban.


Rooney, aki új szerzõdést írt alá a klubnál, azt követõen, hogy a média minden rezdülését nagyítóval figyelte, kihagyta a csapat Bursaspor elleni Bajnokok Ligája mérkõzését is, miután az azt megelõzõ edzésen újra bokasérülést szenvedett, és elérõ láthatólag három hétig lesz harcképtelen.

 

Jó hír viszont, hogy a Britannia Stadiumban visszatér a védelem közepére Rio Ferdinand, miután szerdán pihenõt kapott, míg Jonny Evans újra edzésbe állt combsérülését követõen. Ryan Giggsnek térd-, Owen Hargreavesnek pedig vádli problémája miatt még ki kell hagynia pár hetet, míg Antonio Valencia még hosszú ideig nem lesz bevethetõ állapotban.

 

"Majdnem a teljes játékosállományra számíthatok vasárnap" - mondta Sir Alex a MUTV-nek pénteken.

 

"Rio játszani fog, Wayne viszont nem egészséges; ironikus lehet, de összeszedett egy újabb bokasérülést a keddi edzésen. Azt hiszem csak három hét múlva számíthatunk rá."

 

"Owen Hargreavesnek vádlihúzódása van, ami miatt még pár hetet késik a visszatérése, míg Jonny Evans ma már edzett, így rövid idõn belül rá is számíthatok majd."

 

"Rio fantasztikusan teljesít. Visszatért hozzánk és az angol válogatottba is, és a múlt hétvégén játszott a West Brom ellen is. Szerdán jó lehetõség nyílt rá, hogy Chris Smalling is játszhasson, és nem is vallott szégyent, de Rio visszatér a védelembe."

 

 

Egy olyan hét után, amelyet a Rooneyval kapcsolatos hírek besötétítettek, Ferguson elismerte, hogy csapatának a szokásosnál is nehezen dolga lesz, ha le akarják gyõzni Tony Pulis Stoke Cityjét és tartani akarják a lépést a bajnokság élmezõnyével. Azonban a skót menedzser készen áll a feladatra.

 

"Nagy kihívás számunkra, hogy megmutassuk, visszataláltunk a megfelelõ útra, de nagyon várom - szeretném látni, ahogy a csapt megtalálja régi önmagát" - tette hozzá.

 

"Tony együttese biztos kettõzött erõvel készül erre a találkozóra. Nekik van a leghangosabb szurkolótáboruk az országban, úgyhogy nekünk kell a kezünkbe venni az irányítást, és amennyire lehet, csendben kell õket tartanunk."

 

"Remek mérleggel rendelkezünk náluk. A játékunkban alkalmazkodnunk kellett a helyzethez az elmúlt pár év során, és ez nem lesz másként most vasárnap se. Nagy erõpróba elé állítanak mindig, de remélhetõleg meg tudunk birkózni a feladattal."

 

Az elmúlt hetekben össztûz alá került a Stoke City, erõsen fizikális jellegû játékstílusuk miatt, azonban Ferguson szerint csak dicsérõ szavakkal lehet illetni a Fazekasokat.

 

"Tony legnagyobb erõssége, hogy nagyon is tudja, mire képesek a játékosai."

 

"Szezonról-szezonra észrevehetõen fejlõdnek, mióta a Premier Leagueben játszanak, Tony pedig egy nagyszerû fickó, jó alapokkal rendelkezik."

 

"Csapata fair, és õszinte, nagyon kemény is, de szerintem ezt senkinek nem szabadna felrónia nekik. A Premier League egyik legõszintébb csapattal fogunk játszani."

 

A Stoke City idei jó szereplése nagy mértékben egy egykori United játékos, Ryan Shawcross hathatós közremûködésének eredménye, aki 2008-ban igazolt el az Old Traffordról, ahol nem találta meg igazán számításait.

 

"Továbbra is azt mondom magamnak, 'Miért adtuk el?' Õ egy nagyszerû fiú, csak nem volt szerencséje, hogy vele egy idõben a csapatnál volt Craig Cathcart, Jonny Evans és Gerard Pique is, akik mind nagyszerû ígéretnek tûntek, így nehéz volt számára garantálni a játéklehetõséget."

 

"De aztán természetesen, Pique távozott, Cathcart sérülésekkel küzdött, és végül úgy döntöttünk, hogy eladjuk a Blackpoolnak, így csak Jonny maradt. Úgyhogy Ryan valószínûleg szerepelne a terveimben, ha maradt volna."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!