Manchester United 4-0 Aston Villa

Magabiztos, négy gólos gyõzelmével ismét öt pontra növelte elõnyét a Manchester United.


A Manchester City gyõzelmével két pontra megközelítette szombaton a Unitedet, ezért is nagyon fontos volt, hogy nyerjenek ma Rooneyék. Mindezt sikerült is megtenniük, ráadásul mindezt úgy, hogy olykor igazán szép játékot mutattak

A csapatok:

United: De Gea - Rafael, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Scholes, Young - Rooney, Welbeck
Cserék: Amos, Berbatov, Cleverley, Nani, Jones, Giggs, Hernandez

Aston Villa: Given - Hutton, Collins, Baker, Lichaj - Bannan, Ireland, Clark, Gardner, Agbonlahor - Weimann
Cserék: Guzan, N'Zogbia, Delfouneso, Heskey, Cuellar, Johnson, Carruthers.

Rögtön a kezdés után Weimann kiugrása után került veszélybe a hazai kapu, ám de Gea könnyen fogta a csatár lövését. Még csak 28 másodperc telt el a találkozóból, de nem sokan gondolták volna, hogy a félidõ maradék részében alig több helyzetet dolgoznak ki a vendégjátékosok, mint az elsõ fél perc alatt.

Pedig szinte így volt, ugyanis a United fölényben játszott végig, alig adva teret a Villának. Nem is kellett sokat várni a gólra. Hat perc telt el, amikor Young a bal szélen megbolondította a védõjét, majd betört a tizenhatosra, ahol Clarkot is megpróbálta kicselezni. A fiatal középpályás kicsit hozzáért Young lábához, aki látványos homorítással került a földre, Halsey pedig azonnal a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetõt Rooney határozottan a bal alsóba lõtte, 1-0 a Unitednek.

 


A gól után sem állt vissza Sir Alex csapata és dolgozták ki helyzeteiket, melyek legtöbbje a jobb szélen futott. Bár az elsõ egy épp balról érkezõ Rooney beívelés után született, Welbeck fejelt kapura, de Baker lábbal még menteni tudott Given elõl.

A 18. percben Valencia és Rafael játszott össze kiválóan, a brazil középre gurított Rooneynak, az angol csatár 10 méterrõl lõhetett, ám Given mentett.

Két perccel késõbb Bannan lõhetett be jobbról egy szabadrúgást, amire Clark remekül érkezett, fejese azonban centikkel elkerülte a hosszú kapufát. Csak ritkán lépte át a Villa a felezõvonalat eddig, ami a helyzetük után sem változott, a következõ 10 percet is szinte csak védekezéssel töltötték.

Welbeck önzõzött el el helyzetet, amit magának harcolt ki, ám úgy gondolta, ha már szépen lefordult Collinsról, megérdemli, hogy kissé szélrõl kapura lõhessen, ám jobb lett volna, ha a bent érkezõ társakat választja egy passzal. A helyzet utáni szögletet Young tekerte be, Carrick a röviden megcsúsztatta, a labda így került Rooney fejére, aki azonban közelrõl kapu mellé bólintott.

Majd Valencia ívelése után Welbeck lõhetett, lövése szögletre vágódott. Young tekerte be ezt a sarokrúgást is, a kifejelt labdát Schole 20-ról kapura lõtte, de a megpattanó lövés pont Givenhez került.

Ismét eljutott a Villa a United tizenhatosáig. Rafael volt kicsit könnyelmû, így Weimann elvette tõle a labdát a hazai tizenhatos szélénél, majd a támadó Irelandhez továbbított, aki amolyan "Maloney-féle" tekeréssel próbálkozott, de a játékszer a hosszú kapufa mellett elsuhanva elhagyta a pályát.

Jött a válasz szinte azonnal, Young végezhetett el szögletet ismét. Kérte, hogy Rafael helyezkedjen felé, ezzel elvitt egy embert magával a brazil védõ, így maradhatott Scholes üresen az ellenfél tizenhatosa elõterében. Young elé is ívelte a labdát, a középpályás bõdületes erõvel kapura is tüzelt, de lövése jó egy méterrel célt tévesztett. Szép kombináció volt.

Welbeck is helyzetbe került, Valencia középre lõtt labdáját jól tette kapura a rövid sarkon, de Given hatalmas mentéssel a kapu fölé tudta tolni a labdát. A kapus azonban a 43. percben hibázott, akárcsak a teljes Villa védelem. Evra lõtte be a labdát balról, minden vendég védõ csak nézte, mint a kapus is, így került a labda a hosszún érkezõ Welbeckhez, aki közelrõl a hálóba kotorta azt, ezzel megduplázva a United elõnyét.

 


Két gólos vezetéssel vonultak a szünetre a Vörös Ördögök, az állás teljesen megérdemelt volt, hiszen hatalmas fölényben játszottak Evráék.

A második félidõ elsõ felére sokat esett a színvonal, a United sem támadott annyit, mint korábban, a Villa pedig bár kicsit többet tartotta a labdát, helyzetig nem jutott el egészen a 66. percig. Ekkor Agbonlahor beívelését a csereként beálló Heskey fejelte kapura, de Gea a léc alá tartó labdát könnyedén tolta a kapu fölé. Ez felébresztette a Unitedet, jött is két Rooney helyzet.

Elõbb Valencia laposan belõtt labdáját 11 méterrõl lõtte kissé sután mellé az angol csatár, majd a 73. percben szintén az ecuadori szélsõtõl jött passzt lõtte be Given kapujába szinte ugyanonnan, ahonnan elõtte lõhetett, ezzel már 3-0.

Az utolsó negyed órára 1-1 Welbeck és Valencia lövés maradt még, ám Given mindkettõt menteni tudta. Már a 4 perces hosszabbításban jártunk, amikor Nani szögletét Evans csúsztatta nem sokkal kapu fölé, majd a 93. perc végén Welbeck-Evans remek összjáték után a védõ nagyszerûen ugratta ki a csereként pályára lépõ portugál szélsõt, aki közelrõl a rövidbe lõtt, beállítva a 4-0-s végeredményt.

 


Megérdemelten gyõztek a Vörös Ördögök, négy fordulóval a vége elõtt ismét 5 pontos elõnnyel állnak az élen.


Premier League, 34. forduló
Manchester United 4-0 Aston Villa
Old Trafford, 75138 nézõ

Vezette: Mark Halsey

United: De Gea - Rafael, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Scholes(Cleverley 78.), Young(Nani 61.) - Rooney(Berbatov 75.), Welbeck
Nem használt cserék: Amos, Jones, Giggs, Hernandez

Aston Villa: Given - Hutton, Collins, Baker, Lichaj - Bannan, Ireland(Carruthers 75.), Clark(Heskey 64.), Gardner, Agbonlahor - Weimann(N'Zogbia 84.)
Nem használt cserék: Guzan, Delfouneso, Cuellar, Johnson


Gólszerzõ: Rooney 7' (11-es), 74', Welbeck 43', Nani 90'

Sárga lap: Carrick, Scholes, Nani illetve Gardner, Hutton, Bannan

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Rafael da Silva

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!