Pulis a United akadémiáját dicséri

A Stoke City menedzsere, Tony Pulis dicsérõ szavakkal illette a Manchester United akadémiáját, amiért olyan játékosokat neveltek ki, mint Ryan Shawcross.


Shawcross a United akadémiai rendszerének lépcsõfokait megmászva 2007 augusztusában csatlakozott kölcsönbe a Stoke Cityhez, majd a télen végleg a Britannia Stadiumba tette át székhelyét.

 

A váltás annyira bejött számára, hogy nem csak állandó játéklehetõséget kap, de mára a Fazekasok csapatkapitánya, és már meghívót is kapott az angol válogatottba, pedig még mindig csak 23 éves.

 

Shawcross ma egykori klubjával néz farkasszemet, de ezzel nincs egyedül, ugyanis számos Stoke játékos egykoron a Vörös Ördögök kötelékébe tartozott. 

 

Pulis szerint utóbbi egyáltalán nem lehet véletlen, és a United játékoskinevelõ képességének magas színvonalát mutatja.

 

 

"Ryan nagyon élvezni fogja a mérkõzést, mert egy jó klub tagjaként az egyik legnagyszerûbb klub ellen fog pályára lépni - ráadásul abban a csapatban kezdte pályafutását" - kezdte a Stoke City menedzsere.

 

"Azt kell hogy mondjam, meg kell nézni azokat a játékosokat a Stokenál, akiknek fiatalon volt közük a Manchester Unitedhez, és a hozzáállásuk fantasztikus."

 

"Ott van Danny Pugh, Danny Higginbotham és Ryan Shawcross, akik nagyszerû srácok - nagy elismerés illeti a Manchester Unitedet, amiért kinevelte õket."

 

Bár már számtalan nagy eredmény fûzõdik a Stoke City nevéhez, mióta a Premier Leagueben játszanak, a legmagasabb osztályban eddig nem tudtak pontot rabolni a Manchester Unitedtõl.

 

Úgy készülhetnek a vasárnapi mérkõzésre, hogy eddig még egyetlen gólt se tudtak szerezni, ellenben 12-t kaptak, azonban Pulis reméli, hogy a szerencse forgandó.

 

"A két klub amelyet eddig még nem tudtuk megtörni, az a Chelsea és a Manchester United, de õk voltak az elmúlt két és fél évben a listavezetõk" - tette hozzá.

 

"Szép lenne, ha vasárnap sikerülne meglepetést okoznunk, de semmit nem lehet biztosra venni. Minden játékosomtól maximális erõbedobásra lesz szükség - egyénenként gyengébbek vagyunk."

 

"Úgy gondolom, hogy mostanra közelebb állunk a Chelsea és a Manchester Unitedhez képest - egyszerûen csak nem volt szerencsénk, de reménykedjünk benne, hogy vasárnap másként lesz."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!