Evans nagyszerû éve

Kilenc hónap nagyon hosszú idõ a labdarúgásban.


Jonny Evans a nyáron elmondta, ha õ úgy játszana, ahogy tette a 2010/11-es szezon nagy részében, valószínûleg nem lenne sokáig az Old Traffordon. Most õ az egyik elsõ számú név Sir Alex Ferguson csapatában.

Sõt, amióta december elején Nemanja Vidic a szezon hátralévõ részére kidõlt, az északír védõ két bajnoki kivételével mindig kezdõ volt - azt a két bajnokit el is bukta a csapat - és az egyik nagy esélyese a United év játékosának címére.

"Talán túl õszinte voltam és nem kellett volna azt mondanom" - mondta nevetve Evans, amikor emlékeztették a múlt nyáron elhangzott hozzászólására. "De az egy õszinte vélemény volt magamról, úgy vélem."

"Minden játékos átesik ezen. Csak rajtam múlt, hogy megtaláljam a kiutat és ez egy kihívást jelentett számomra. Vagy felemelkedsz, vagy ha nem, akkor nem érdemled meg, hogy olyan klubban szerepelj, mint a Manchester United."

"Ez a fajta kihívással mindenki szembesül - ha megtörténik, csak rajtad múlik, hogy emelj a játékodon és ezáltal visszakerülj a csapatba."

 


Ám ez soha nem könnyû feladat, ha a világ két legjobb védõje - Rio Ferdinand és Nemanja Vidic - van elõtted a hierarchiában. De Evans javuló formát mutatott a szezon elsõ három hónapjában és amikor Vidic az utolsó Bajnokok Ligája csoportmérkõzésen elszenvedte térd sérülését, a fiatal védõ elõlépett és megragadta a lehetõséget.

Most, hogy már csak három mérkõzés van hátra az idei sorozatokból, Evans eddigi legtöbb meccsét halmozta fel manchesteri pályafutása alatt (összesen 39 mérkõzésen szerepelt idén). A szezon végére Jonny akár több meccset tudhat maga mögött majd, mint Jaap Stam, Joe Jordan és Quinton Fortune.

"Mikor visszajöttem a sunderlandi kölcsönömbõl, soha nem gondoltam volna, hogy 30 mérkõzésnél többet játszhatok elsõ szezonomban a Unitednél. Õrültség volt."

"És nem gondolok arra, hány meccsem lehet összesen. Az a célom, hogy mindig benne legyek a következõ csapatban és jól szerepeljek."

"Körülbelül 4 éve vagyok itt és 120-nál kicsit több mérkõzésen léptem pályára (pontosan 125 találkozón - a szerk.), ami szezononként 30-at jelent. Remélhetõleg a következõ évben is hozzá tudok adni néhányat."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!