Távozási záradék van Rooney szerzõdésében?

Meg nem erõsített hírforrások szerint Wayne Rooney új, öt éves szerzõdése tartalmaz egy távozási záradékot.


A játékos ügynökéhez közeli forrás szerint a csatár szerzõdésében egy olyan kikötés szerepel, miszerint 30 millió font ellenében távozhat, ha az általa szabott feltételek évrõl-évre nem teljesülnek. A Manchester United ennek létezését egyöntetûen tagadta.

 

A Telegraph Sport értesülései szerint nem tartható valószínûtlennek a távozási záradék létezése, ugyanis Rooney és képviselõje részérõl már több alkalommal felmerült, hogy egy ilyen pontot bevegyenek a játékos szerzõdésébe.

 

Egy másik, a szerzõdéshosszabbításért felelõs csapathoz közeli hírforrás szerint Rooney képviselõi jogi tanácsért folyamodott, miként építsék be az említett záradékot az új szerzõdésbe, amellyel a játékosnak lehetõsége lenne a távozásra, ha a Glazer család nem tartja be az ígéretét, azaz, hogy befektetnek a csapatba, és új játékosokkal erõsítik meg a keretet idõrõl-idõre.

 

 

Rooney szerzõdése körülbelõl 160 ezer fontos alapfizetést tartalmazhat hetente, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén akár 200 ezer fontig is felkúszhat. Biztos részleteket azért nem lehet tudni ezzel kapcsolatban, mert már így is hátráltatta a tárgyalásokat Rooney távozási szándékának napvilágra kerülése, így a feleke abban egyeztek meg, hogy üzleti titok marad a játékos szerzõdése.

 

Nem ismeretlen egyébként a profi futball világában a távozási záradék fogalma, a spanyol klubok körében igen elterjedt, és általában a játékos szerzõdésben rögzített alapfizetésével áll kapcsolatban. A szerzõdésbe illesztett záradék lehetõsget ad a játékosnak, hogy távozzon az adott klubtól, ha megadják érte a kifizetendõ összeget, de egyben a klubnak is biztonságot nyújt, hiszen így elkerülhetik, hogy a játékos piaci értékénél alacsonyabb áron való eladásra kényszerítse õket.

 

Rooney pénteken, egy minden szempontból fordulatos, és eseményekkel teli hét lezárásaként írta alá új szerzõdését, miután két nappal korábban nyilvános közleményt adott ki, amelyben burkoltan kritizálta csapattársait, akik pár órával késõbb a Bursaspor elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen léptek pályára.

 

A liverpooli születésû játékos, aki ma ünnepli 25. születésnapját, azóta bocsánat kért társaitól és a szurkolóktól egyaránt. 

 

Telegraph


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!