Evans elõretöréseinek oka

Jonny Evans elmondta, idei fokozott jelenléte pálya támadó felén annak tudható be, hogy a belsõ védelem jobb szélén játszik.


Nem ritka manapság, hogy Evanst úgy láthatjuk, aki megindul a védelembõl a labdával mélyen az ellenfél térfelére futva. Az északír védõ a ManUtd.com-nak elmondta, mindez abból adódik, hogy a belsõ védelem bal oldaláról átkerült a jobbra.

"Mindig a védelem bal oldalán játszottam" - kezdte Evans. "Amikor gyerek voltam, mindig próbáltam kicsit többet használni a bal lábamat, bárki is volt mellettem középen. Úgyhogy végül mindig a belsõ védelem bal felén kötöttem ki."

"Nehezebb kihozni a védelembõl a labdát balról. Amikor a közeli társhoz passzolod a labdát, olyankor szívesen használod a gyengébb lábadat is. De ha befutsz az üres területre és mész elõre a labdával, a jó oldalon szeretnéd vezetni a labdát."

"Ebben a szezonban képes voltam átmenni a jobb oldalra és azt hiszem, ez segített. Határozottan könnyebben éreztem magam labdakihozataloknál és támadások indításánál."

 


Evans elõretörései nem kellene, hogy meglepetésként hassanak, hiszen Jonny középpályásként játszott, mielõtt a United fiataljaihoz csatlakozott.

"Mindig fantasztikus képességei voltak, gyerekként is" - mondta róla Sir Alex még a múlt héten. "Nagyon tehetséges srác volt, amikor átjött Írországból 12 évesen. Sosem voltunk biztosak benne, hogy középpályás vagy belsõ védõ lesz belõle."

Ez még magát Jonnyt is meglepte: "Most hallom ezt elõször. Amikor még Észak-Írországban voltam, középpályásként játszottam. De 15 éves korom körül a védelembe kerültem. Nagyon sokat tanultam és kellett egy kis idõ, mire megszoktam."

"A fiatalok között lejátszott elsõ szezonom belsõ védõként nem volt valami nagy élmény. Nagyon hasonló a legutóbbi szezonomhoz. Meg kellett találnom a kiutat és folytatnom az elkezdett fejlõdést."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!