Stoke City 1-2 Manchester United

Megtört a United idegenbeli nyeretlenségi sorozata, 4 döntetlen után végre gyõzelmet ünnepelhetnek a Vörös Ördögök az Old Traffordtól távol.


A Vörös Ördögök a Britannia Stadiumba látogattak vasárnap délután. Az ellenfél az a Stoke City volt, akik még gólt sem bírtak szerezni a Premier Leagueben Sir Alex Ferguson csapatának.

Tony Pulis a Sorensen, Huth, Shawcross, Faye, Collins, Pennant, Wilson, Delap, Etherington, Walters, Jones kezdõt küldte harcba, míg a United a Van der Sar, Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Fletcher, O'Shea, Scholes, Nani, Hernandez, Berbatov csapattal indult neki az összecsapásnak.

A hazai padon Begovic, Higginbotham, Whelan, Gudjohnsen, Pugh, Tuncay Sanli, Wilkinson ültek, a vendégeknél Kuszczak, Brown, Smalling, Carrick, Obertan, Macheda, Gibson várt a bevetésre.

André Marriner jelzésére a Stoke kezdte a mérkõzést, akik egybõl nyomást próbáltak gyakorolni a Manchester Unitedre. Azonban az elsõ helyzet a vendégek elõtt adódott. A 7. percben egy hazai szögletet tisztáztak a Vörös Ördögök, amibõl meg is indítottak egy támadást. Berbatov adott kiváló labdát Naninak, aki Hernandeznek ívelt fel, de a mexikói tehetség ahelyett, hogy a kaput célozta volna, megpróbált visszafejelni az érkezõ Berbatov elé, de fejese nem találta meg a bolgárt.

Az elsõ negyed órában lüktetõ játék uralkodott a pályán, de a Stoke City kicsit veszéleyesebbnek tûnt ellenfelénél. Fõleg pontrúgásokból és Delap bedobásaiból próbáltak helyzetet kialakítani, de a Unitednek mindig sikerült tisztázniuk.

Ezután viszont a United egyre jobban átvette a játék irányítását, egyre több labdatartással próbáltak a hazaik falán rést találni. Mindez a 27. percben sikerült is. Egy jobb oldali szögletet végezhetett el Nani. Evra szalad ki a sarok felé, Nani hozzá passzolta a labdát, amit a francia vissza is tett Nani elé. A portugál beívelt az öt és feles távolabbi sarkához, ahonnan Vidic visszafejelte a labdát épp Hernandez elé. Jobban mondva mögé! A mexikói pedig tarkóval befejelte a labdát. Ilyen fejest ritkán látni, szenzációs mozdulat, látszik mennyire góllövésre termett Javier. 1-0 a United javára!

A gól megzavarta a City-t, a vendégek pedig továbbra is többet tartották a labdát. Azonban egyik kapu sem forgott igazán veszélyben, apróbb próbálkozásokon kívül nem igazán alakultak ki komoly helyzetek. A félidó lefújása elõtt Evra fejelt kapura egy szögletet követõen, de a labda a jobb felsõ sarok felett hagyta el a játékteret.

A United jól õrízte megszerzett elõnyét. Azonban az jól látszódott, hogy a 600. mérkõzését játszó Gary Neville játékában a begyûjtött sárga lap után egy esetleges kiállításra is esélye volt. Fergusonnak mindenképp változtatnia kellett a jobb hátvéd posztján, ha nem akart nagyot kockáztatni.

Azonban talán elfelejtett szólni a változtatásról a szünetben a mester, mert Neville a második félidõre is kifutott a pályára. De ott kellett megtudnia Sir Alextõl, hogy helyette Wes Brown folytatja a találkozót. Így az egyik jubiláló játékost egy másik követte, ugyanis Brown 350. mérkõzésén lépett pályára United mezben.

A 47.percben szabadrúgáshoz jutott a vendég sereg. A hazai középpálya közepérõl Scholes gyorsan elvégezte a pontrúgást, a védelem mögé ívelte a labdát pont Evra elé, aki megpróbálta becenterezni azt, de Chicharito elõl menteni tudtak a hazai védõk.

Hét perccel késõbb Evra került helyzetbe, akin hatalmasat taszított Delap a saját tizenhatosán belül, így a francia védõ, aki ezen a meccsen a középpálya bal oldalán kapott helyet, nem tudott a labdához férni és Sörensen így rá tudott vetõdni a játékszerre. Evra dühösen kérte számon a játékvezetõn a szerinte elmaradt büntetõt.

Ezután jött egy újabb, Unitedet súlytó ítélet. Hernandez kapott remek labdát, de lest intett a partjelzõ. A visszajátszásból látszódott, hogy bizony nem volt les. Ezzel nagy lehetõségtõl fosztva meg a Unitedet, mert a mexikói támadó rá vezethette volna a labdát a hazaiak kapusára.

A futball egyik íratlan törvénye pedig ma is bekövetkezett. Az a csapat kapott gólt, amely veszélyesebben játszott.

A 81. percben Scholes adott el egy labdát a középpályán, Jones szerezte meg és játszotta a jobb szélen elfutó Tuncay elé, aki a tizenhatos szélénél meghúzott egy cselt, amivel Evra-t lerázta magáról, majd fantasztikus lövéssel bevette Van der Sar kapujának jobb felsõ sarkát. Szenzásiós góllal egyenlített a Stoke, 1-1.

Ismét elõnyt engedett ki kezébõl a United, ez kezd több, mint aggasztó lenni.

Azonban úgy tûnik, végre tanultak a vendégek az ilyen hibákból, mert a bekapott gól után felpörögtek és látszott, mindenképp meg akarják szerezni a gyõzelmet.

A hazaiak sokáig nem is örülhettek az egyenlítõ góljuknak. Ugyanis a 86. percben Berbatov az ellenfél büntetõ területe elõtt remekül tartotta meg a labdát, majd beívelt a kapu elé, ahol Scholes még bel tudott csúsztatni a labdába, ami így Evra elé került. A francia megpróbált kapura lõni, de lövése épp Hernandezt találta meg, aki köszönte szépen a passzt, és jobb belsõvel 5 méterrõl két védõ és a kapus között bepattintotta a labdát a hálóba. 2-1 a Unitednek!

Két gól a fiatal csatártól, remek teljesítmény tõle!

Ezzel végre az eddigi négy idegenbeli döntetlenje után elõször ünnepelhetett gyõzelmet a bajnokságban a Manchester United. Ami kiemelendõ az eddigiekhez képest, hogy az ellenfél egyenlítését követõen fel tudtak pörögni a játékosok és ki tudták harcolni a gyõzelmet.


Stoke City 1 - 2 Manchester United
Britannia Stadium, 27372 nézõ
Vezette: A. Marriner

Stoke City: Sorensen, Huth, Shawcross, Faye, Collins(Higginbotham 57.), Pennant(Gudjohnsen 79.), Wilson, Delap, Etherington, Walters(Tuncay 66.), Jones
Akik nem léptek pályára: Begovic, Whelan, Pugh, Wilkinson

Manchester United: Van der Sar, Neville(Brown 46.), Ferdinand, Vidic, Evra, Fletcher, O'Shea(Carrick 70.), Scholes(Obertan 87.), Nani, Hernandez, Berbatov
Akik nem léptek pályára: Kuszczak, Smalling, Gibson, Macheda

Gólszerzõ: Tuncay 81. illetve Hernandez 27. és 86.

Mérkõzés embere: Javier Hernandez



ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!