Futballszakértõk a Premier League-rõl

A ManUtd.com szakértõi triójából a United legendája, Denis Irwin osztja meg velünk gondolatait a hétfõi városi derbi elõtt.


Volt szerencsém 13 szezont végig játszani a Unitedben és tudom, hogy õk mindig hatalmasak a hajrában. De a hétfõi találkozó rendkívül különleges lesz a Vörös Ördögök számára. Ez az elsõ alkalom, hogy a városi rivális City csapatával kell megküzdeniük a trófeáért. 
 
Az, hogy a bajnokság végsõ szakaszában kerül össze a két csapat, még különlegesebbé és izgalmasabbá fogja tenni a találkozót. Borzasztó sok forog kockán. A United már rengeteg alkalommal bizonyított a Premier League-ben, a City pedig az elmúlt évek során hatalmas fejlõdésen ment keresztül. Manchester Vörös és Kék felének hétfõi összecsapása minden bizonnyal eléri majd a Richter-skála tízes fokozatát.
 
Biztos vagyok benne, hogy mindkét félen óriási nyomás lesz. Ha nem így van, akkor valami nincs rendben. Természetes, hogy a játékosok és az edzõk, ebben a helyzetben nagyon izgatottak. A lényeg viszont az, hogy ki hogyan tudja ezt kezelni.
 
Ferguson sosem mutatja ki izgalmát a mérkõzés elõtt. Rendkívül nyugodt, ami a játékosokra is jó hatással van. Óriási tapasztalata van már abban, hogyan inspirálja fiait a nagy meccsek elõtt. A United mindig úgy lép pályára, hogy meg kell nyernie a mérkõzést. Most nagyon jó lenne egy döntetlen is, de ez a fajta hozzáállás nem a Vörös Ördögök asztala. Soha nem léptünk úgy pályára, hogy elég egy döntetlen és most sem fog ez változni. Úgy gondolom egy óvatos kezdés után támadásba lendülünk. 
 
 
Õszintén szólva nem tudom, hogy Sir Alex milyen felállásban küldi majd pályára a csapatot és milyen taktikát választ, de valószínû, hogy nagy hangsúlyt fog fektetni a védelemre, hisz a Citynél is az összes nagy játékos rendelkezésre áll majd. Silva, Kompany, Tevez, Sergio Aguero remek teljesítményt nyújtottak a szezon alatt és azzal a céllal lépnek pályára hétfõn, hogy megszerezzék elsõ bajnoki címüket.
 
Sokan mondják, hogy a Cityre nagyobb nyomás nehezedik, mivel õk akarják elhódítani a Unitedtõl a trófeát, és a Vörös Ördögöknek csak annyi a dolguk, hogy megtartsák. Szerintem viszont az idegenbeli játék mindig nehezebb, így mindkét csapatra egyenlõ nyomás nehezedik majd.
 
Az ilyen típusú összecsapásoknál az elsõ húsz percnek mindig nagy jelentõsége van. Ha a kezdeti idegességet le tudják gyõzni a játékosok, akkor jobban tudnak koncentrálni és nagyobb lendülethez jutnak. Bár igaz, hogy a Citynek nincs túl nagy tapasztalata a bajnoki cím megszerzésében, de mindkét csapatban vannak olyan tapasztalt játékosok, akik már tudják hogyan kezeljék a tétmérkõzés kihívásait. 
 

Nehéz megjósolni az eredményt. Láthattunk rengeteg gyönyörû gólt a szezon alatt mindkét csapattól, de azt hiszem a várva várt nagy derbin nem fogják megsorozni egymást a városi riválisok. Általában a nagyvadak nem bírnak egymással és nagyon gyakran 0-0, vagy 1-0-ás eredmény születik, de azon sem lennék meglepõdve ha a nagy meccs 2-2-es döntetlennel zárulna, és ezzel én tökéletesen elégedett is lennék. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!