Futballszakértõk a Premier League-rõl

ManUtd.com által összeállított szakértõi csoportból a Premier League utolsó elõtti hétvégéjén a Sky Sports kommentátora, Martin Tyler osztja meg velünk gondolatait.


Azt hiszem, errõl a szezonról elmondható, hogy még a legnagyobb szakértõk sem tudják megjósolni a bajnokság végét. Hisz egyik napról a másikra csak kapkodjuk a fejünket, elõbb biztosan vezet a City, aztán nyolc ponttal elhúzva mindenki a Unitedre szavaz és a bajnokság vége elõtt fej-fej mellett állnak a tabella élén. Az izgalmak tekintetében senkinek nem lehet hiányérzete az idei szezon egészét figyelembe véve sem.

 
A Wigan legyõzte a Unitedet, a Manchester Cityt megverte a Swansea, a Norwich nyert a Tottenham ellen és sorolhatnám még a szezon megdöbbentõ fordulatait. Csodálatos és izgalmas mérkõzéseken vagyunk már túl, de még most két játékkal a vége elõtt sem mondhatjuk ki biztosan, hogy kié lesz idén a Premier League trófeája. 
 
Én nem csalódtam a hétfõi derbin. Nagyon izgalmas és végig kétesélyes volt a mérkõzés. A Unitedtõl az utolsó pillanatig várható volt, hogy kiegyenlítenek. Nem láthattunk ugyan gyönyörû gólokat, de még sok nagy helyzetet sem. Viszont láttunk helyette egy hatalmas küzdelmet a két városi rivális között. Egy óriási taktikai csatát. Lenyûgözõ volt... számomra legalábbis.
 
Én hiszem, hogy a United megérdemelte volna a gyõzelmet, de a Citynek elég volt egyetlen rés a védelemeben és képes volt gólt szerezni. Furcsa mód a Vörös Ördögök jobban kezdtek és úgy tûnt felül tudnak kerekedni a City-n, de a hazaiak jól tartották magukat és szépen kihasználták az egyetlen lehetõséget, amivel sikerült is megnyerniük a mérkõzést. És most újra elérkeztünk oda, hogy ismét lehetetlen megjósolni a bajnokság kimenetelét
 
Én, a kommentárom a találkozó végén azzal fejeztem be, hogy a harc folytatódik.
 
Ha a United legyõzi a City-t, akkor nagyon egyértelmû lett volna ki nyeri meg az idei Premier League-t, de most újra bizonytalanná vált minden. Én úgy gondolom, hogy a Newcastle képes legyõzni a Cityt, hisz a Chelsea-t is 2-0-ra verték. Gondolhatnánk, hogy talán kimerítette õket a küzdelem, de szerintem éppen fordítva van. A Newcastle hazai pályán, a Chelsea felett aratott gyõzelmük miatt feltüzelt állapotban várja majd a City-t, és nem kisebb tétért harcol majd, mint a Bajnokok Ligájába való bekerülésért.
 
De, ha még esetleg a Newcastle legyõzi a Cityt, akkor sem dõlhetünk hátra, nem mondhatjuk hogy eldõlt a bajnoki cím. Ki garantálja ugyan is, hogy a United nem veszíthet pontot a Swansea vagy a Sunderland ellen? A Swansea hatalmas tisztelet érdemel, ahogyan felküzdötte magát a tabellán, és elég elszántan fognak harcolni, hogy sikerüljön egy újabb szép eredményt produkálniuk a verseny végén.
 
Alan Smith-el közvetitjük majd az Old Traffordról a mérkõzést. Õ ott volt az Anfield Roadon 1989-ben, ezt biztosan megemlíti majd. A cím még soha nem dõlt el gólkülönbséggel és, akkor az Arsenal és a Liverpool között nem csak pont azonosság volt, de a gólarány is egyezett, így a megnyert mérkõzésekkel lett a cím az Arsenal csapatáé.
 
 
A United biztosan nagyon fog hajtani vasárnap. De vajon, hogy reagál Sir Alex, ha megtudja, hogy esetleg nyert a City? Egy dolog van, amiben biztos vagyok, hogy nem fogja azt mondani: kész vége, elvesztettük. Biztos vagyok abban, ha az egyetlen lehetõség a gólarány javítása lesz, akkor a Vörös Ördögök meg fognak tenni mindent azért, hogy javítsanak rajta. A United képes rá, hisz az Arsenalnak is lõttek nyolcat és tovább ötöt másik négy alkalommal. Minden tiszteletem a Swansea csapatának, de a United biztosan nem adná fel a harcot, ha az elsõ hat helyen levõk bármelyike ellen is kellene most nagy arányú gyõzelmet aratniuk a cím érdekében és mindent el fognak követni azért, hogy minél több gólt szerezzenek majd a vasárnapi találkozón.
 
Ez egy nagyon nagy kihívás lesz a United számára, de Sir Alex csapata már megmutatta a múltban, hogy képes a nagy kihívásokkal is megküzdeni.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!