Ferguson: Fontos pillanatban aratott gyõzelem

Sir Alex Ferguson boldog és egyben dacos is volt azt követõen, hogy csapata egy nehéz hetet követõen kõkemény mérkõzésen tudott gyõzedelmeskedni a bajnokságban.


Bár a Wayne Rooney körül kialakult helyzet okozta bánat és megpróbáltatások pozitív véget értek péntek délután, ennek hatása a menedzserre és a játékosokra csak részben nyilvánult meg, nagyban köszönhetõ módon a Stoke City heves ellenállásának és nagy küzdeni akarásának. Azonban a Vörös Ördögök fogukat összeszorítva végre gyõztes mentalitással mentek fel a pályára, amely gyümölcseként végre sikerült megszerezniük elsõ gyõzelmüket az Old Traffordról távol.

 

"Ez már hosszú-hosszú évek óta a klubunk nagy erénye. Soha nem adjuk fel, és igazából azt gondolom, a bekapott gól után se blokkoltunk le, hanem elkezdtünk játszani, a mérkõzésen elõször. Csak szorult helyzetben játszottunk úgy, ahogy igazából tudunk" - mondta Sir Alex a Chicharito 85. percben szerzett góljával begyûjtött gyõzelmet követõen. 

 

"Nagyon-nagyon nehéz helyzetünk volt itt. Keményen meg kellett dolgoznunk minden labdáért, nagyon nehéz mérkõzésen vagyunk túl. Néha egészen figyelmetlenek voltunk, és eladtunk labdákat, Paul Scholes hibája pedig az egyenlítõ gólt hozta. De ezt követõen megráztuk magunkat, pont annyira, hogy sikerüljön újabb gólt szereznünk, ezzel pedig megszereznünk a három pontot. Nagyon jó eredmény ez nekünk."

 

A skót menedzser nem titkoltan azzal a reménnyel érkezett csapatával Stoke-on-Trent városába, hogy megszerzik az idei szezonban elsõ idegenbeli gyõzelmüket, hogy tudják tartani a lépést riválisaikkal a Karácsony környékén esedékes hatpontos rangadók elõtt.

 

 

"Ez el kell, hogy indítson minket a felfelé vezetõ úton. Mostantól el kell kezdenünk nyerni sorozatban a mérkõzéseinket, mert decemberben nagyon fontos mérkõzések várnak ránk, köztük a Chelsea és az Arsenal elleni rangadók egy héten belül, és akkor még november közepén ott a City elleni városi derbi is. Úgyhogy létfontosságú összecsapások elõtt állunk, ezért most különösen fontos minden ilyen eredmény. Ez a gyõzelem nagyban segít majd minket." 

 

Amellett, hogy már gondol csapata önbizalmára a közeli jövõt illetõen, Sir Alex hatalmas felháborodással beszélt az elmúlt hetek eseményeirõl.

 

"Ha bárkinek is kétségei vannak Sir Alex Ferguson ambícióit illetõen, ott komoly problémák vannak. Már 24 éve irányítom ezt a csapatot, és minél régebb óta vagyok itt, annál nagyobbak felém az elvárások. Tisztában vagyok vele, hogy a kritikák kereszttüzébe kerülök, amint nem úgy megy a csapatnak és nem nyerünk meg minden mérkõzést. Úgy vélem, ez már soha nem fog megváltozni."

 

"Tisztában vagyok a csapatom képességeivel. Tudom, hogyan építsek csapatot, már évek óta ezt csináljuk. Mindig is tele voltunk fiatal tehetségekkel, akik a klubnál csiszolódtak. Három éven belül egy teljesen más Unitedet láthatnak. Az ifjú játékosok elkezdenek fejlõdni, egyre feljebb és feljebb lépkedni a ranglétrán és szépen lassan az idõsebb játékosok helyébe lépnek."

 

A fiataloknak lehet, hogy még egy picit várniuk kell, ugyanis Gary Neville ma pályafutása 600. mérkõzésén lépett pályára, míg Paul Scholes a középpályán állt helyt az erõsen fizikális játékot eröltetõ Stoke City ellen.

 

"Az emberek azt gondolhatják, hogy ez lesz Paul Scholes, Gary Neville és Ryan Giggs utolsó szezonja, de ki tudja? Ha megnézzük Gary és Paul mai teljesítményét, nem vélek felfedezni megemlíthetõ különbséget a tavalyi önmagukhoz képest."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!