Két trófea, két szett érem... egy gyõztes!

A Premier League megrendelte a gyõztesnek járó aranyérmeket mind Roberto Mancini, mind Sir Alex Ferguson legénysége számára... de csak az egyik menedzser csapata láthatja majd õket.


A Premier League vasárnapi, zárófordulójára való felkészülés jegyében, ahol majd eldõl, hogy a Manchester City vagy a Manchester United ülhet-e fel a bajnoki trónra, a Premier League vezetõsége megbízást adott két szettnyi kilenc karátos aranyérem elkészítésére, amelybõl csak az egyiket fogják felhasználni. Emellett mind az Etihad Stadiumban, ahol a City majd a QPR-ral játszik, mind pedig a Stadium of Lightban, ahol a Sunderland vendége lesz majd a United, készülnek konfettiesõvel tarkított éremátadási ceremóniára.

 

A gyõztesnek járó pódium, és a különbözõ tüzijátékokhoz szükséges elemek mind Manchesterben, mind pedig Sunderlandben készenlétben fognak állni, amellyel kapcsolatban a Premier League részérõl elárulták, hogy katonai tiszteletadás keretében fognak eldördülni. Minden mást azonban titokban tartanak.

 

Ugyanúgy lesz trófea az Etihad Stadiumban és a Stadium of Lightban is - az egyik a bajnoki trófea, amely jelenleg a United õrzésében áll, a másik pedig egy másolat a bajnokság fõszponzora, a Barclays részérõl - de a liga egyelõre nem árulja el, hogy hol lesz a valódi kupa.

 

 

Emellett a két tervezett ceremónián résztvevõk kilétét sem fedték fel, ahol mindig a Premier League és a Barclays részérõl szoktak ott lenni magas beosztású emberek.

 

"Az ünnepi ceremónián résztvevõk kiléte még nincs megerõsítve, a változás jogát fenntartjuk" - kezdte a liga szóvivõje.

 

"Már régóta tervezzük ezt az eseményt, és mindkét stadionban lesznek reprezentánsaink. A tervek szerint katonai díszörség is lesz."

 

Az utolsó fordulónak a Manchester City vághat neki a bukmékerek favoritjaként, ugyanis mindössze csak arra van szükségük, hogy a Manchester United mérkõzésén született eredményhez hasonló végkimenetelû eredmény szülessen az õ mérkõzésükön, ahol a kiesés által fenyegetett QPR lesz a vendégük, köszönhetõen nyolccal jobb gólkülönbségüknek.

 

A Premier League 1992-es alapítása óta az utolsó fordulóban eddig ötször dõlt el a bajnoki cím sorsa. A United mindegyik alkalommal érintett volt, és háromszor gyõztesen, kétszer pedig vesztesen került ki ezekbõl.

 

Ha a City ugyanolyan eredményt ér el vasárnap, mint a United, akkor ez lesz az elsõ alkalom, hogy a gólarány dönt a bajnoki cím sorsáról.

 

Eközben a Vörös Ördögöknek méltányossági kérelemmel kell majd fordulniuk a Premier League felé, ha azt akarják, hogy csapatkapitányuk, Nemanja Vidic is kaphasson aranyérmet a nyakába, egy esetleges gyõzelem esetén, ugyanis a szerb védõnek sérülése miatt nincs meg az ehhez szükséges 10 bajnoki mérkõzésen való pályáralépése.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!