Kagawa - Minden adott hogy berobbanjon a Unitednél

Fiatal, gyors, klasszis, gólokat lõ és nem kell érte bankot robbantani - miért van meg minden szükséges összetevõ Shinji Kagawaban ahhoz, hogy berobbanjon a Manchester Unitednél.


A Manchester United új területre fog kalandozni, ha sikerül megszerezniük a Borussia Dortmund szupersztárját, Shinji Kagawát. Az üzlet létrejöttével már a 28. országból származó játékos képviselhetné Sir Alex Ferguson együttesét a Premier League érájában. És mivel a 23 éves irányító középpályás a gólszerzésben is jeleskedik, plusz a Bundesligában is azonnal berobbant, ezért a kritikusoktól se hallhatnánk, hogy a megszerzése csak része a klub marketingpolitikájának.

 

A kobei születésû játékos, aki egyébként a japán másodosztályban szereplõ Cerezo Oszaka együttesétõl került Németországba potom 300 ezer euróért, szerzõdésében benne foglalt záradék olcsó menekülési útvonalat biztosít számára, ha egy nagyobb európai klubnál tartanának igényt rá. Annak ellenére, hogy az elõzõ, bemutatkozó szezonjában egy évközbeni lábtörése miatt nagyrészt sérült volt, 18 mérkõzésen 8 góllal járult hozzá ahhoz, hogy a Borussia Dortmund újra elhódítsa a Bundesliga megnyeréséért járó salátástálat.

 

Idén újra a Ruhr-vidéki csapat ülhetett fel a német futball trónjára, amelybõl Kagawa 31 meccsen 13 góllal és 10 asssziszttal vette ki a részét. Azonban mostanra a Signal Iduna Parkban is el kellett fogadniuk a vezetõknek, hogy igencsak jól sikerült ázsiai importjuk dobbantani akar a Premier Leaguebe. A Manchester United pedig úgy tudni, hogy vezetõ pozícióban van a megszerzését illetõen.

 

Egyre több jel mutat arra, hogy Sir Alex Ferguson idén nyáron elengedi a kegyvesztett Dimitar Berbatovot, amely egyben fel is fedi, hogy a Unitednél szeretnék felgyorsítani csapatuk játékát. Ráadásul a United középpályáján továbbra is üresen tátong a hely egy gyors irányítónak, akinek önéletrajzában nem árt, ha a gólveszélyesség, és az olcsó megszerezhetõség is benne foglaltatik.

 

Ha bedobjuk a kalapba azt, hogy fiatal, a mai világban igencsak jónak mondható 7 millió fontért elvihetõ, akkor Kagawa neve mellé a United tulajdonosai csak is pipákat tehetnek.

 

Gyors felemelkedését és a Bundesliga egyik kulcsjátékosává avanzsálását közelrõl követte a német Die Welt újság újságírója, Oliver Müller. Tehát ha valakinek, akkor Müllernek hinni lehet a játékossal kapcsolatban, és szerinte a japán középpályásnak mindene megvan ahhoz, hogy sikeres lehessen az Old Traffordon.

 

 

"Shinji egy támadófelfogású játékos, aki középen, egy vagy két csatár mögöt játszva érzi magát a legjobban" - kezdte Müller a M.E.N. Sportnak.

 

"Nagyon jó technikája van, és emellett gyors is. Tökéletesen illeszkedik a Borussia Dortmund játékstílusába, mert az edzõjük, Jürgen Klopp nem akarja, hogy a középsõ középpályásai sokat tartogassák a labdát. Ez lelassítaná a játékukat. Azt akarja, hogy a játékosai azonnal tegyék a labdát, és gyorsan gondolkozzanak. Shinji pontosan ezt teszi. Õ ideális ebbe a rendszerbe, mert a Dortmund szereti emelni a játék sebességét. Ebbõl ered a sikerük."

 

"Ha a Manchester United olyasvalakire vágyik, aki gyorsan járatja a labdát, akkor Kagawanak ehhez minden képessége megvan. Õ megfelelõ játékos lenne számukra. Õ egy nagyon elkötelezett profi, aki mindig fejlõdni akar és elõre lépni. Az elõzõ szezonban azt mondta, hogy javulni akar a kapu elõtti szituációkban. Shinji úgy érezte, hogy nem elég nyugodt, amikor gólhelyzetbe kerül. Keményen dolgozott ezen az edzéseken, és nagyon sokat fejlõdött ebben.

 

"Senki nem számított rá, hogy ilyen fejlõdésen fog átmenni Németországban. A Dortmund sokáig figyelte, mielõtt szerzõdtette volna, csakúgy, mint a Köln. A Dortmund végül 2010-ben használta ki a lehetõséget, annak ellenére, hogy a másodosztályban játszott. Õk sem számítottak rá, hogy ilyen gyorsan sikeres lesz. És az itteni szurkolók egyszerûen imádják. A Dortmund és a Schalke derbije a mi régiónk legnagyobb meccse. Shinji szerezte az egyetlen gólt a Kékek pályáján játszott meccsen, amellyel megnyerték a meccset, és amikor visszaérkeztek Dortmundba, szurkolók ezrei várták õket, akik a vállukra vették Shinjit, és vele együtt parádéztek a városban."

 

Kagawanak 2013-ig élõ szerzõdése van az Európa egyik legjobb szurkolótáborával rendelkezõ Dortmundnál, de visszautasította, hogy meghosszabbítsa, így most megnyílhatnak elõte az álmai beteljesülését jelentõ ajtók. Ha valóra válhatna, akkor õ lehetne mindössze az ötödik japán játékos, aki a Premier Leagueben játszik. Elõtte a Premier Leagueben csak Junichi Inamoto, aki a Fulhamben és a West Bromban játszott 2002 és 2006 között, Kazayuki Toda, aki a Spursnél szerepelt rövid ideig 2002-ben, Hidetoshi Nakata, aki a Boltonnál töltött el egy szezont 2005-2006-ban, és végül de nem utolsó sorban Ryo Miyaichi, aki az Arsenal kölcsönjátékosaként az idei szezont a Boltonnál töltötte, léphetett pályára az angol pontvadászatban.

 

De a honfitársai közül még senkinek sem sikerült nagyot alkotnia Angliában, és Kagawa eltökélt, hogy ezt megváltoztassa.

 

 

"Shinji nagyon, de nagyon eltökélt, hogy õ legyen az elsõ, aki berobban a Premier Leagueben" - tette hozzá Müller.

 

"Az az álma, hogy õ az elsõ profi japán játékos, akinek sikerül meghoznia az áttörést Angliában. Megvan az álma, de tudja, hogy ennek eléréséhez nagyon, de nagyon keményen kell dolgoznia. Nem kérdés, hogy megvan minden képessége ahhoz, hogy Angliában játszon. A Bundesliga hasonlóan fizikális játékstílust képvisel, mint a Premier League, de ezzel képes megbirkózni. Ez nem probléma."

 

"Emellett szeretné, ha játéka olyan szinten is fejlõdhetne, amelyet csak a Bajnokok Ligája képvisel. A Dortmund egy fiatal, tapasztalatlan csapat a BL-ben, szóval nem teljesítettek túl jól ebben a szezonban, de ebbõl mindannyian tanulni fognak, és Kagawa is fel van rá készülve, hogy sok leckét vegyen ezen a szinten. Ez a következõ lépés számára. Csak idõ kérdése számára, hogy mikor fog ezen a szinten is berobbanni."

 

Ha Kagawa felszállhatna a Manchester United idézõjeles értelemben vett hajójára az Old Traffordon, azzal a Vörös Ördögök minden korábbinál magasabb szintre emelhetnék marketingaktivitásukat a 127 milliós népességû Japánban.

 

"Shinji hatalmas kedvenc odahaza Japánban. Itt Dortmundban még külön Shinji-túrákat is szerveztek japán turistáknak. Hajlandóak voltak fizetni azért, hogy láthassák edzeni, meccsen, és még azért is, hogy elmehessenek a kedvenc szusi-éttermébe, de azért is pénzt lehetett kérni, hogy elmehessenek abba az erdõbe, ahol néha futni szokott!

 

"Hihetetlennek hangozhat, de igaz. Ilyen népszerûvé vált hazájában. Ahogy a Dortmund szurkolói, úgy õk is szeretik õt, és a Dortmund népszerûsége Japánban egyértelmûen növekedett Shinji sikereivel egyidõben. De az angol futball sokkal népszerûbb Japánban, mint a német, úgyhogy minden Premier League klub jó vásárt csinálna vele."

 

Úgy hangzik egy újabb pipa kerülhet a neve mellé a Vörös Ördögöknél.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!