Ír ligaválogatott 1-4 Manchester United

Belfastban a szurkolók támadó futballt és öt gólt láthattak azon a találkozón, amelyen a Manchester United és az ír ligaválogatott mérkõzött meg egymással a Vörös Ördögök korábbi kapusa, Harry Gregg tiszteletére a Windsor Parkban.


Sir Alex csapata túl jónak bizonyult az ellenféllel szemben és 4-1 arányú gyõzelmet aratott végül, ám sokáig a hazaiak tartották a lépést és hozzájárultak ahhoz, hogy egy szórakoztató este kerekedjen.

Ashley Young duplája, Patrice Evra és Wayne Rooney gólja vezette sikerre a csapatot, ám az est hõse mindenképp az az ember volt, kinek az 1958-as müncheni katasztrófa idején mutatott bátorságát soha nem felejti el senki.

Tisztelgés gyanánt Sir Alex egy erõs csapatot küldött a pályára és a ligaválogatott tagjaival együtt díszsorfalat álltak a találkozó elõtt Harry Greggnek. Soha nem szerepelt a rivaldafényekben és szinte még õ akart bocsánatot kérni, miközben a Windsor Park szurkolói tapsoltak és egy élõ mozaikkal egyetlen szót alkottak a lelátóra: "HERO" (hõs - a szerk.)

 


Miután elkezdõdött a mérkõzés, a Unitednek mindössze hét percre volt szüksége, hogy betaláljon, ám Nani gólja jogosan les miatt érvénytlenítve lett. Hamarosan jött az elsõ ír lehetõség is, miután Phil Jones mélyen a United területén eladta a labdát, de amint a labda Chris Morrow-hoz ért, a játékos csak kapu fölé tudta továbbítani.

 


Michael Owen óriási helyzetet hagyott ki a 18. percben, amikor Dimitar Berbatov tisztára játszva magát elfutott a jobb oldalon, majd középre tette az üresen érkezõ csatártársának a játékszert. Owen öt méterrõl pedig a kapu mellé passzolt. Pirulását kis mértékben enyhítette az asszisztens, aki zászlója felemelésével lest jelzett, jelen esetben helytelenül.

Két perc múlva a United megszerezte a vezetést. Evra indult meg a bal szélrõl középre saját térfelérõl, majd miután Owennel játszott össze, remek labdát kapott vissza, ami azt jelentette, teljesen üresen mehetett kapura, és csak Alan Blayney kapus eszén kellett túljárnia. A francia ezt meg is tette, így a Unitednél volt az elõny.

A hasonló mérkõzések gyakran büszkélkedhetnek azzal, hogy trükköket láthat a közönség, ez a Windsor Parkban is elõfordult, bár mindkét oldal inkább a spórolós futballt részesítette elõnyben, mint a mutatványokkal teli játékot...legalábbis az elsõ 45 percben mindenképp.

Szünetben Sir Alex két változtatást is végrehajtott és lehetõséget adott a fiatal szélsõ védõnek, Luke Giverinnek, aki az akadémia és a tartalékok után elõször ízlelhette meg, milyen a felnõtt csapatban szerepelni. Giverin és a védelem többi tagja szinte az újraindulás után azonnal nyomás alá került. A 48. percben Chris Scannell közeli fejessel egyenlített.

 


Scannel egy perccel a gólja elõtt is veszélyeztetett, ám ekkor Anders Lindegaard egy remek védéssel szögletre mentett. A pontrúgás után Howard Beverland elõtt adódott lehetõség, de a dán kapus ismét hárított, majd a labda szélrõl újra kapu elé szállt, ekkor pedig már Scannell nem hibázott és három méterrõl fejelt a hálóba.

Az 58. percben Ashley Young állította vissza a Vörös Ördögök vezetését. A tizenhatos szélérõl elvégzett szabadrúgása jutott a kapuba. Majd a 14098 nézõ legnagyobb örömére Wayne Rooney is pályára lépett és csupán három perce volt fent, amikor Tom Cleverleyvel szemben Craig Redman összehozott egy büntetõt, amit Rooney értékesített.

 


Ben Amos váltotta Lindegaardot a kapuban és néhány bátor védéssel õrízte meg a United elõnyét, majd Sir Alex még három változtatást eszközölt az utolsó húsz percre. Ryan Giggs, Paul Scholes és a fiatal olasz Michele Fornasier érkezett a játéktérre - jutalmul egy újabb kiegyensúlyozott szezonért a tartalékok között.

Egy rá jellemzõ lövéssel Scholes közel került, hogy növelje a United elõnyét, majd Park nagyszerû megmozdulását követõen Young szerezte meg második gólját. A Vörös Ördögök továbbra is támadtak elõre, de a nagyrészt United szurkolókból álló belfasti közönség végül nem láthatott több gólt.

De nem is baj ez, mert Harry Gregg soha nem szerette sokszor dudorodni látni a hálót...


Harry Gregg tiszteletére rendezett mérkõzés
Ír ligaválogatott 1-4 Manchester United
Belfast, Windsor Park, 14098 nézõ

United: Lindegaard(Amos 61.) - Jones, Ferdinand(Young 46.), Evans, Evra(Giverin 46.) - Valencia(Fornasier 72.), Park, Cleverley, Nani(Giggs 72.) - Owen(Rooney 61.), Berbatov(Scholes 72.)
Nem használt csere: Hernandez

Gólszerzõ: Scannell 48' illetve Evra 20', Young 58', 87', Rooney 64' (11-es) 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!