Evra: Ez volt a legnehezebb évem

A Premier League idei szezonjának vasárnapi végjátéka egyáltalán nem lepte meg Patrice Evrát.


Tény, a szezont végigkísérõ hullámvölgyek nyomán csakis a legnehezebb évként lehet leírni az ideit.

"Csomó nehéz pillanat volt" - mondja lesütött szemmel, fejét rázva, hitetlenül Evra. "A Manchester City elleni októberi mérkõzés elõtt édesapám hívott, hogy elvesztettük testvéremet. Ennél rosszabb dolog nem derülhetett volna ki a meccs elõtt. Aztán ott volt a Luiz Suarez eset is."

"Tudom, hogy egy Manchester United játékosnak nem ilyenekrõl kellene beszélnie, amikor nem nyert semmit csapatával. Úgy hangzik, mintha mentségeket keresnék. De ez az igazság, nem akarok hazudni az embereknek. Ez az év nagyon nehéz volt."

A Luiz Suarez-eset különösen megrázta Evrát, aki azt állította a liverpooli csatárról, rasszista kijelentéseket tett rá az Anfielden lejátszott bajnoki során. Végül az FA fegyelmi bizottsága bûnösnek találta az uruguayit és 8 mérkõzésre eltiltották, de az egész folyamat több, mint két hónapig tartott, mely során rengetegen támadták Evra hitelességét.

 


Amikor visszatért az Anfieldre az FA Kupa negyedik fordulójában, kilencven percen át fújolták a hazai drukkerek. Majd a Liverpool látogatott az Old Traffordra csupán öt nappal azt követõen, hogy Suarez letöltötte büntetését, ekkor a támadó még fokozta a vitát azzal, hogy nem fogott kezet a franciával a találkozó elején.

"Nagyon nehéz idõszak volt" - folytatta Pat. "A családom számára is nehéz volt, nagyon nehéz."

"Azt hiszem, az Old Trafford-i meccsen volt a legnagyobb nyomás rajtam, amit valaha éreztem...minden a kézfogásról szólt. Nagyon nehéz döntés volt, hogy kezet fogjak-e vele. Sokan nem is akarnának soha kezet fogni ezek után. Én megpróbáltam, de nem volt hajlandó. Ekkor azt gondoltam: 'Mi folyik itt?'."

"De nem õrültem meg ettõl. Bár az elsõ becsúszásnál ha Rio helyett Suarezt kaptam volna el, azonnal piros lapot kaptam volna és mehettem volna le a pályáról."

A párharc már attól sokkal kiélezettebb lett, hogy Suarez nem volt hajlandó kezet rázni, majd erre tett rá egy lapáttal még Evra, aki a találkozó végén a Stretford End elõtt ünnepelt - hozzá kell tenni, épp Suarez közelében. Ez nem tetszett a liverpooliaknak, ami után mindkét fél játékosait el kellett különíteni.

Sir Alex Ferguson a találkozó után elismerte, Patrice-nak nem kellett volna ezt tennie, de Evra most elmondta, mindaz csupán az érzelmek kitörése volt a bizonyos rasszista esetet követõen.

 


"Sokan az gondolták, a Liverpool elleni meccs végén történt ünneplésem azért volt, mert Suarez meggyalázott" - folytatta Evra. "De ez sokkal több volt annál. Azt mondhatnám, köszönet volt a csapattársaimnak."

"Tudom, hogy mindenki azért játszott, hogy azon a napon gyõzzön a Manchester United, de kicsit értem is tették. Ezért volt olyan az ünneplésem, amilyen."

"Ami velem történt ebben az évben, amiatt valóban kemény év volt ez. De csak játszottam tovább."

"Az életben jó és rossz tapasztalatokat is szerzel, de a legfontosabb ilyenkor az, hogyan reagálsz. Azt hiszem, én jól reagáltam, ezért büszke vagyok magamra."

"Kritizálhatnak engem, mondhatnak mindenfélét, de idén mentálisan erõsebb vagyok, mint valaha. Nagy kihívás volt ez az év, személyesen is."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!