Álomhét Giverin számára

Luke Giverin kedden bemutatkozhatott a felnõtt csapatban a Harry Gregg emlékmérkõzésen, amely a klub türelmének egyfajta kifizetõdéseként is értelmezhetõ.


A 19 éves bal oldali védõ a második félidõben Patrice Evra cseréjeként állt be a 4-1-re megnyert mérkõzésen, de nem egyedüliként debütálhatott a manchesteri fiatalok közül, ugyanis mellette Michele Fornasiert is mély vízbe dobták Belfastban.

 

Giverin ebben a szezonban nem sokat játszhatott, ugyanis a tartalék bajnokságban csak két csereként való pályára lépés áll a neve mellett, míg az akadémiai csapatnál túlkorosként egyetlen mérkõzés. A tinédzserkorú játékos idén inkább a kupaküzdelmekben villogott Warren Joyce együttesében, nemrég pedig a Dallas Cup keretében juthatott több szerephez.

 

 

"Arra várunk, hogy fizikálisan is sokat fejlõdjön" - kezdte Jim Ryan, a klub ifjúsági futballjáért felelõs igazgatója a Manutd.com-nak.

 

"Az FC Dallas elleni elsõ mérkõzésén még egy kicsit szenvedett, de a második meccsen hirtelen életre kelt, és fantasztikus futballt mutatott be, például Larnell Cole Tigres elleni góljánál is. Azóta remekel. Reméljük, hogy fizikálisan is elõrébb tud lépni a közeli jövõben, és egy újabb játékost adhat az akadémia a felnõtteknek."

 

Giverin személy szerint fantasztikus héten van túl, ugyanis a keddi események után tegnap csereként állhatott be a Manchester Senior Cup döntõjében a Manchester City ellen, ahol a hosszabbításban egy nagy szólót követõen gólt szerzett, így kialakítva a Vörös Ördögök 2-0 gyõzelmét, és kupagyõzelmet ünnepelhetett.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!