Rio: Elégedettséggel töltött el az erõnlétem

Rio Ferdinand elégedett volt személyes hozzájárulásával a Manchester United idei szezonjához, miután a 2008/2009-es idény óta most szerepelt a legtöbbször a csapatban.


A klasszis védõ emellett az elmúlt négy szezont figyelembe véve a legtöbb bajnoki szereplést is a 2011/2012-es szezonban abszolválta, folyamatos szereplése a Vörös Ördögök védelmében pedig mindenféle erõnlétével kapcsolatos félelmet háttérbe szorított. Az elõtt beszélve, hogy kiderült, nem kerül be az angol válogatott 2012-es Európa-bajnokságra készülõ keretébe, a középhátvéd úgy érezte, hogy a formája elég folyamatos volt ahhoz, hogy a legfelsõbb szintnek számító Barclays Premier Leagueben hétrõl-hétre kezdõként léphessen pályára.

 

Amikor a ManUtd.com arról kérdezte, hogy jól érezte-e magát a legutóbbi, hosszúra nyúlt szezon után, így felelt:

"Igen, jól éreztem magam. Azzal is elégedett voltam, hogy egymás után játszhattam sorozatban a mérkõzéseken. Ez az, amiért az elmúlt évek során folyamatosan imádkoztam. Tudtam, ha néhány mérkõzésen folyamatosan pályán lehetek, akkor játékba lendülök, és képes vagyok folyamatosan jó teljesítményt nyújtani. Szerintem ebben a szezonban ez sikerült is."

 

Ferdinandot még mindig foglalkoztatja az a csalódás, ahogy elveszítették a bajnoki címet a Manchester Cityvel szemben a bajnokság utolsó fordulójában, amikor Roberto Mancini legénysége a hosszabbításban két gólt szerezve megfordította, és megnyerte a QPR elleni hazai meccsét.

 

 

"Csak akkor akar ilyen részese lenni az ember, ha õ nyer, egyébként nem" - tette hozzá.

 

"Második helyet elérni semmilyen vígaszt nem jelent, nem jár érte semmilyen díj, vagy trófea."

 

"Egy másik szezonban ennyi ponttal megnyertük volna a bajnokságot. Rengeteg pénzt költött a City, de minden dicséretet megérdemelnek. Bárki, aki megnyeri a bajnokságot ebben az országban, az megérdemelten lesz bajnok, mert itt nagyon nehéz gyõzni."

 

"Rengeteg problémával küzdött a keretünk, ami a sérüléseket illeti. Ez persze egyáltalán nem kifogás, de ennyi sérüléssel, és a velük járó zavarokkal megbirkózni egy ilyen szezonban nem könnyû, és az, hogy ennek ellenére még is odáig jutottunk, ameddig, az mutatja, hogy milyen erõs kerettel rendelkezünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!