Visszatekintõ: 2011 augusztus

A Manchester United az új szezonban lemondott hagyományosan lassú kezdésérõl.


Miután az ismét rengeteget költõ Manchester Cityt a Wembleyben drámai végjátékban legyõzték Sir Alex fiai, egy kemény és küzdelmes bajnoki nyitótalálkozó várt a csapatra a West Brom otthonában, ahol köszönhetõen Wayne Rooney góljának és Stephen Reid öngóljának gyõzelemmel nyitott a Manchester.

A Hawthornsban aratott 2-1-es siker alatt megsérült Rio Ferdinand és Nemanja Vidic is, mely némi aggodalmat adott a Tottenham és az Arsenal elleni összecsapások elõtt, de mint kiderült, alig volt szükség a védelemre ezeken a meccseken. Különben is, a belsõ védõk távolléte fel sem tûnt, mivel az új nyári szerzemény Phil Jones csatlakozva a 100. felnõtt meccséhez közeledõ Jonny Evanshez megállta a helyét az Old Traffordon debütáló David de Gea elõtt.

 


Paul Scholes visszavonulása lehetõséget adott az utánpótlásból felkerülõ Tom Cleverleynek a ragyogásra, aki az összes augusztusi bajnokin kezdõként szerepelt. Elõtte szintén egy saját nevelés, Danny Welbeck szerepelt lenyûgözõen a 2011/12-es szezon nyitányán.

Edwin van der Sar, Gary Neville, Paul Scholes, John O'Shea és Wes Brown távozásával elvesztett tapasztalatot elnyomhatatlanul lelkes fiatalság váltotta fel. A bölcs öregekre csak az idény késõbbi szakaszában volt szükség, augusztusban a friss energia elég volt ahhoz, hogy félre söpörjék az észak-londoni csapatokat.

Wayne Rooney vezérletével az Old Trafford közönsége olykor az utóbbi évek legszebb támadó fociját láthatta. A Tottenham ellen Welbeck fejesével indult el a United azon az úton, mely végén Wayne Rooney és Anderson találataival végül kényelmesen 3-0-ra nyert Ferguson csapata.

 


Az Arsenal elleni találkozó elkerülhetetlenül bekerül a United mondavilágába, mivel egy fiatalos gárda minden tekintetben túlszárnyalta az Ágyúsokat és 8-2-vel küldte haza õket. Rooney mesterhármast ért el, Young két csodás gólt szerzett és betalált még Nani, Ji-sung Park és Welbeck is. De Geának is kijutott a szórakoztatásból, amikor hárította Robin van Persie büntetõjét.


A hónap gólja:

Ashley Young elsõ gólja a Unitedben - az Arsenal elleni 8-2 során - akár örökre a legszebb gólja is lehet. Young begyûjtött egy sikertelen tisztázást, megtolta befelé és Francis Coquelin elõtt még volt annyi területe, hogy eltekerje a bal felsõ sarokba.

 



A hónap játékosa:

 

Wayne Rooney

Wazza augusztusban minden bajnokin betalált, de legjobb teljesítményét az utolsó meccsre tartogatta: az Arsenal elleni mesterhármasából ráadásul kettõ kiváló lövés volt a tizenhatoson kívülrõl.


A hónap idézete:

"Mindig is bizalommal játszattuk a fiatal játékosokat. De ennek a csoportnak olyan fantasztikus képességei vannak, hogy arra késztetnek, hogy õket játszassam igazán." - Sir Alex Ferguson



 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!