Visszatekintõ: 2011 október

Az október egy emlékezetes hónap volt, már amennyiben ez a legjobb szó arra, hogy 1926 óta a legnagyobb arányú vereséget szenvedte el a United hazai pályán a Manchester Cityvel szemben.


A Vörös Ördögök nem voltak épp a legmeggyõzõbbek a várt városi derbi elõtt. A hét év után ismét az Old Traffordra látogató Norwich City elleni meccs elõtti formát felváltotta egy kevésbé magabiztos védelem, és a Kanárik végül szerencsétlennek bizonyultak, hogy üres kézzel távoztak. A United megköszönhette Paul Lambert csapatának, hogy a befejezésekkel hadilábon álltak, míg Anderson és Welbeck góljával a hazaiak végül bebiztosították a három pont sorsát.

 


Anfieldi látogatás következett, ahol az utóbbi három évben mindig kikapott a United. Meglepetésre Wayne Rooney csak a padon kapott helyet és Danny Welbeck egyedüli csatárként szerepelt a kezdõben, megtámogatva öt középpályással. A terv, hogy a liverpooli próbálkozásokat elfojtsák, egy darabig sikerült is, ám Steven Gerrard szabadrúgása a sorfal között elszállva a kapuban kötött ki. Javier Hernandez azonban ki tudott egyenlíteni, míg Patrice Evra összetûzésbe keveredett Luiz Suarezzel, az elkövetkezendõ napokban pedig leginkább errõl szóltak a hírek.

Egy bonyolult utazás következett Romániába, hogy megmérkõzzön a csapat Bukarestben az Otelul Galati ellen, amely végül Rooney két büntetõjével rutin feladatnak minõsült, majd jöhetett a felkészülés a derbire.

 


A részletekbe nem bonyolódunk bele, de itt egy gyors összegzés a találkozóról: Balotelli szerzett vezetést James Milner remek megmozdulása után, Jonny Evans a második félidõben piros lappal kiállt, miután szabálytalankodott az olasszal szemben, majd a 70. percben már három góllal vezetett a City Balotelli újabb találatának és Aguero góljának köszönhetõen.

Fletch a 81. percben elképesztõ gólt szerzett, ami így utólag úgy tûnt, csak katalizátora volt a katasztrófának, mert a Vörös Ördögök hirtelen elkezdtek hinni abban, hogy visszajöhetnek a meccsbe és elkezdetek támadni. Ám a City kegyetlenül kihasználta ezt és Edin Dzeko duplájával, valamint David Silva góljával beállították a végeredményt.

A megalázó tapasztalat után fontos volt megjegyezni, bármi is lett a vége a találkozónak, a bajnokság szempontjából ez csak egy vereség volt. A Ligakupában az Aldershot következett és Dimitar Berbatov, Michael Owen, valamint Antonio Valencia góljainak köszönhetõen ismét jó formát mutatva gyõzött a csapat.

Egy 1-0 arányú gyõzelem a Goodison Parkban - ahol mindig kemény meccsek várnak a Vörös Ördögökre - zárta a hónapot. Chicharito mindennél fontosabb gólt szerzett, míg Nemanja Vidic visszatérése segítette a védelmet egy kapott gól nélkül megvívott találkozóhoz. A United ezzel látóhatáron belül maradt az éllovashoz képest.


A hónap gólja:

Darren Fletcher igazán csodás gólja a felsõ sarokba minden más városi derbi esetében emlékezetes pillanat lenne, kivéve a mostanit.

 



A hónap játékosa:

Javier Hernandez

Nem volt épp a legdicsõségesebb hónap egyik Vörös Ördög számára sem, de Chicharito góljainak köszönhetõen pontot rabolt a csapat az Anfieldrõl, az Everton otthonából pedig mindhárom pontot sikerült elhozni, így õ volt a legbefolyásosabb októberben.


A hónap idézete:

"A valaha volt legrosszabb napunk volt. Nem hiszem, hogy még akár játékosként is vesztettem 6-1-re...de visszajövünk. Januárra rendben leszünk." - Sir Alex Ferguson

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!