Visszatekintõ: 2011 november

Ha az októbert a Man Citytõl elszenvedett sokkoló vereség határozta meg, akkor november arról szólt, hogy a United visszavágjon a Premier League-ben, gyógyítva a sebeket néhány jó eredménnyel.


Sir Alex Ferguson szereti az 1-0 arányú gyõzelmeket és ebben a hónapban két ilyen is született bajnoki mérkõzésen és csak a Newcastle elleni, hazai 1-1 miatt volt kissé ok a csalódottságra.

A Sunderland látogatása elõtt komoly változás történt az Old Traffordon belül: ugyanis a kezdõrúgás elõtt a játékosok sorfala között a pályára érkezõ Sir Alex Ferguson annak lehetett tanúja, hogy David Gill leleplezte az északi lelátó új nevét, mely immár a Sir Alex Ferguson Stand nevet viseli. Mindez tisztelgés volt a menedzser elõtt, aki ekkor ünnepelte, hogy immár 25 éve a csapat élén áll. A játék azonban nem volt éppen alkalomhoz illõ, de a United (Wayne Rooneyval a középpályán) eleget tett végül, hogy legyõzze Steve Bruce csapatát. Irónikus, hogy éppen Wes Brown döntötte el a találkozót, megszerezve immár hatodik nem hivatalos United gólját, apró szépséghiba volt részérõl, hogy mindez sunderlandi színekben tette már saját kapujába.

Válogatott szünetet követõen a Manchester a Swansea csapatához utazott, ahhoz a csapathoz, amely szép játékával igen sok pontot nyert meg és addig a pontig veretlen volt a Liberty Stadiumban. A United most sem a leggördülékenyebb játékot mutatta, de Javier Hernandez korai góljának és a határozott védekezésnek köszönhetõen zsebbe került a három pont.

 


A gyõzelmi sorozat a Newcastle ellen lezárult, köszönhetõen egy rossz bírói döntésnek, amely így meggátolta azt, hogy immár negyedik bajnokiján is 1-0-ra gyõzzenek a Vörös Ördögök. Egészen a 64. percig ez volt az eredmény, köszönhetõen egy újabb Javier Hernandez gólnak, de Mike Jones ekkor büntetõt ítélt azt követõen, hogy Rio Ferdinand egy tökéletes becsúszó szereléssel elrúgta Hatem Ben Arfa elõl a labdát. Demba Ba értékesítette a tizenegyest és bár a Szarkák tíz emberre fogyatkoztak, a United nem tudott újabb gólt szerezni, leginkább azért nem, mert az ellenfél kapusa, Tim Krul elképesztõen védett.

 


Az európai kupa porondon vegyes eredményeket értek el Sir Alex srácai. A Vörös Ördögök egy 2-0 arányú gyõzelemmel kezdték a hónapot az Old Traffordon, de kénytelenek voltak kiegyezni egy ponttal a Benfica ellen, ami azt eredményezte, elég bizonytalan helyzetbe került a United a C csoportban. Mint a következõ hónap során kiderült, nagy árat fizetett a klub.

A hónap a Ligakupa kieséssel zárult, amely során a Crystal Palace végül hosszabbítás után ütötte el a további küzdelmektõl a manchesterieket, akiknek emellé még az is csalódás volt, hogy lesérült Fabio, Rafael és Dimitar Berbatov is.


A hónap gólja:

Nem volt egy patinás hónap, de ez az ügyes gól nyert. Angel Rangel rossz passzát Giggs fülelte le, betört a tizenhatosra, majd középre játszott Hernandeznek, aki okosan a kijövõ Vorm felett a rövidbe emelte a labdát.

 



A hónap játékosa:

David de Gea

Négy meccsébõl kettõn nem kapott gólt és több elsõ osztályú védést is bemutatott. Scott Sinclair helyzeténél is fontos hárítása volt, majd Fabio Coloccini labdájának védésére Alan Pardew csupán ennyit mondott: 'teljesen hihetetlen'.


A hónap idézete:

"Alan Pardew azt mondta, a Newcastle volt a jobb csapat az elsõ félidõben. Nem tudom melyik meccsen. Paródia, hogy nem lett a miénk a három pont." - Sir Alex Ferguson

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!