Visszatekintõ: 2011 december

Gólok özöne és fontos pontok jellemezték az ünnepi idõszakot, bár a hónap utolsó találkozója tönkretette a parti hangulatot, ezzel együtt Sir Alex Ferguson 70. születésnapját is.


Az elsõ teszt az Aston Villa ellen adódott, amit elsõrendû védekezéssel és egy Phil Jones góllal meg is nyert a csapat. Ezt követõen azonban megkezdõdött a gólgyártás. Elsõnek a Wolves kapott egy négyest az Old Traffordon. A szünet elõtt Naninak és Wayne Rooneynak köszönhetõen már 2-0 volt az állás, majd a fordulás után Stephen Fletcher felezte meg csapata hátrányát egy fejessel, ám bõ egy óra játék után az említett két hazai gólszerzõ ismét betalált, ezzel beállítva a végeredményt.

 


Egy héttel késõbb a Loftus Roadon már az elsõ percben vezetést szerzett Rooney, majd egy emlékezetes Michael Carrick szóló után a végeredmény is megszületett, bár a találkozóban benne volt a nagyobb arányú gyõzelem is. Ami meg is jött a következõ alkalommal, a következõ szerdán a Fulham otthonában. Ismét a United csapott le gyorsan - Danny Welbeck már az 5. percben eredményes volt. Nani és Giggs (aki továbbra is minden PL szezonban betalált) góljaival 3-0 volt a szünetben, amit Rooney találata, valamint a padról beálló Dimitar Berbatov kiváló sarkazása növelt még. A bolgárnak ez volt az elsõ gólja a szezonban.

 


Ám mire a következõ meccs véget ért - karácsony másnapján a Wigan ellen -, addigra Berbatov megnégyszerezte találatai számát, hiszen mesterhármast szerzett (mellette még Ji-sung Park és Antonio Valencia volt eredményes), ezzel a Vörös Ördögök sorozatban második meccsükön gyõztek 5-0-ra. Majd jött a Blackburn elleni találkozó, amikor is már kétgólos elõnyt hozott vissza a Rovers, majd 10 perccel a rendes játékidõ vége elõtt Grant Hanley találatával már a vezetés is a vendégeknél volt. A Blackburn már nem adta ki kezébõl az elõnyt, így újév napján három pontos hátrányban voltak a Vörös Ördögök a Cityvel szemben, amely azonban nem tudta növelni elõnyét, mert 1-0-ra kikapott a Sunderlandtõl a Fény stadionjában.

Sajnos december eleje nem csak a Bajnokok Ligája csoportkörének végét jelentette a United számára, mivel a Baselben elszenvedett 2-1-es vereséggel csak harmadik hely jutott Sir Alex csapatának, elestek a további BL küzdelmektõl. Ráadásul Nemanja Vidic súlyos sérülést szenvedett, mely végül a szerb védõ szezonjának végét jelentette.


A hónap gólja

Wazza és Berba Fulhamnek lõtt góljai is nyerhettek volna. Ám végül Michael Carrick találata gyõzött. A középpályás saját térfélen szerzett labdával indult el, átfutott a QPR középpályáján majd védelmén és Radek Cerny mellett a hálóba lõtt.

 



A hónap játékosa

Dimitar Berbatov

A Fulham elleni mérkõzés elõtt Berbatov szezonja így festett: egy találkozón kezdett, egyetlen gólt sem lõtt. Tíz nappal és három meccs késõbb már hat találatnál járt - köztük a Wigannek lõtt mesterhármas - és ismét megmutatta tehetségét.


A hónap idézete

"Az növeli igazán a bizalmad, ha az egész csapat jól játszik, mi pedig ezt tettük az utóbbi idõben." - Antonio Valencia



 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!