Gratulálunk Welbeck!

A ManUtd.com munkatársa, Adam Marshall szerint az, hogy az égvilágon senkit egy pillanatra sem lepett meg Danny Welbeck behívása Anglia nemzeti tizenegyébe, az egyik legjobb bizonyítéka a fiatal játékos tehetségének.


2009-ben, amikor Sir Alex kijelentette, hogy pár éven belül Welbeck képviselni fogja hazáját az Európa-bajnokságon, igen csak csodálkozva vonogatták páran a szemöldöküket a merész jóslat hallatán.
 
És tessék! Itt vagyunk 2012-ben és a szeme sem rebben meg senkinek, hogy a 21 éves Danny Welbecket Roy Hodgson beválogatta Anglia csapatába. Sõt, sokan úgy vélik, hogy Wayne Rooney eltiltása miatt a fiatal csatár pole pozícióba kerülhet az elsõ két nyitómérkõzés alkalmával.
 
A Daily Mail azonban azt sugallja, hogy Welbeck valószínûleg a negyedik helyen áll majd Hodgson rangsorában. Rooney, Andy Carroll és Jermain Defoe mögött a csatárposzton, hogy kiérdemelje majd a helyét a válogatott kezdõ tizenegyében.
 
Amilyen óriási visszhangot váltott ki Rio Ferdinand kihagyása a keretbõl, oly annyira nem lepett meg senkit a United fiatal csatárának beválogatása, aki a vele egy szinten emlegetett Daniel Sturridget, a Chelsea fiatal tehetségét szorította ki Anglia nemzeti tizenegyébõl.
 
 
Mind Welbeck és Sturridge játszottak az U21-es Eb-n Dániában a tavalyi évben, és Danny teljesítménye már ott is láttatta remek elõjeleit tehetségének. A fiatal csatár két gólt szerzett a mérkõzés sorozatban Anglia számára. Az idõsebbek talán emlékeznek Jairzinho góljára 1970-ben, pont az angol válogatott ellen. Nos, Danny gólja is hasonló profizmusról tanúskodott a spanyolok elleni találkozón.
 
Remélem több ilyen szép találattal fogja idén is fokozni egyre növekvõ hírnevét a United saját nevelésû játékosa. Megérdemli az elismerést és a gratulációt, ahogyan fiatal kora ellenére magabiztos és kiemelkedõ teljesítményével elérte, hogy ott legyen az Ukrajnába és Lengyelországba tartó gépen. 
 
Szerintem izgalmas lehet minden United rajongó számára belegondolni abba, hogy ez az ifjú tehetség, aki a carringtoni akadémián nevelkedett, mire lesz majd képes Sir Alex irányítása alatt az elkövetkezendõ években. A legnagyobb bók, amivel értékelhetjük tehetségét az az, hogy érezhetõ volt energiája hiánya eddig a Unitedbõl. 
 

A Manchester United sok remek játékost adott már eddig Angliának. Annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök futballistái nagyban hozzájárultak a szigetország sikereihez, a média elõszeretettel keresett bûnbakot Sir Alex emberei közül, ha a válogatottnak nem sikerült gyõznie a nagyobb versenyeken. Könyörtelenül állították pellengérre az Old Trafford olyan tehetséges futballistáit, mint David Beckham, Wayne Rooney, Phil Neville és Cristiano Ronaldo. De mindennek ellenére minden okunk meg van rá, hogy büszkék legyünk Danny Welbeckre. Reméljük értékes tapasztalatokkal tér majd vissza az Old Traffordra, hogy újra magára ölthesse a Vörös Ördögök mezét. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!