Visszatekintõ: 2012 január

Az újévben még várni kellett az ünneplésre azok után, hogy az óévet a Blackburn elleni vereséggel zárta a csapat, ráadásul 2012-t is hasonló eredménnyel kezdte a Newcastle otthonában.


De az azt követõ gyõzelmi sorozatnak köszönhetõen a hónap végére a Manchester United 54 ponttal a tabella élén állt a városi riválisával együtt.

A hónap a St. James' Parkban kezdõdött, ahol Sir Alex Ferguson a csapatot követõ szurkolókat dicsérte. Mást nem is nagyon tehetett, hiszen Demba Ba és Johan Cabaye elképesztó góljai azt jelentették, a United immár második vereségét szenvedte el egymás után a Premier League-ben, ráadául még Phil Jones is vétett egy öngólt, ezzel igen sokkoló estét tudhatott maga mögött a csapat.

Négy nappal késõbb azonban ismét öröm volt a United körül, hiszen meglepetésre Paul Scholes visszatért a pályára és segítette csapatát, hogy az FA Kupában a Manchester City otthonában 3-2-re gyõzzön. Scholes - aki a második félidõben állt be csereként - azonnal felvette a régi rutint és egy 97%-os passz statisztikával zárta a találkozót.

 


A következõ héten is jó híreket kaphattunk, amikor a Vörös Ördögök visszatértek a bajnoki sorozathoz. Ismét Scholes volt a fõszereplõ, ugyanis a Bolton ellen betalált, Sir Alex gárdája pedig könnyedén nyert 3-0-ra.

Nagyobb kihívásra számíthatott a Manchester az Emiratesben és mivel a City egy utolsó pillanatokban szerzett góllal legyõzte a Tottenhamet, fontos volt a jó teljesítmény. A United kiállta a próbát, köszönhetõen a meccs emberének, Antonio Valenciának. Az ecuadori elõbb gólt szerzett, majd a gyõztes gólt szerzõ Welbecknek õ adta a gólpasszt. Bár ez nem volt 8-2, de a három pontot ugyanúgy üdvözölhettük.

 


Egy ingerlékeny út kövtkezett az FA Kupában az Anfieldre, ahol minden szem Patrice Evrára figyelt. Minden labdaérintésénél a hazai drukkerek fújolták a franciát, miután az októberi incidensük után Luiz Suarezt nyolc meccsre tiltotta a szövetség. Ám a Vörös Ördögök kapitányát nem lehetett kizökkenteni és kifogástalanul viselkedett. Ám sajnos Evra a vesztes oldalon volt ezúttal, mivel Dirk Kuyt a találkozó végéhez közeledve betalált, ezzel ebben a szezonban ismét korán véget ért az FA Kupa a United számára.

Mire a Stoke az Old Traffordra érkezett, Sir Alexnek 11 játékosa is hiányzott sérülés miatt. Ben Amos debütált a kapuban (Paul Pogba pedig elõször ülhetett le bajnokin a kispadra), de a hazaiakat ez sem zavarta meg és 2-0-ra gyõztek, köszönhetõen Javier Hernandez és Dimitar Berbatov büntetõinek.


A hónap gólja

Antonio Valencia kulcsszrepet játszott Danny Welbeck Arsenalnak lõtt késõi góljában, a szélsõ remekül kényszerítõzött Parkkal, majd a 19-es csapattársának passzolt, aki Szczesny kapujába talált.


A hónap játékosa

Paul Scholes

Még a csapattársait is meglepte visszatérése, a City elleni kirándulással, valamint a Bolton elleni góljával is megmutatta a világnak, visszatért...és olyan, mint fénykorában.


A hónap idézete

"Az egyik legjobb hír, amit valaha hallottam. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy van nekünk." - Sir Bobby Charlton Paul Scholes visszatérésérõl

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!