Visszatekintõ: 2012 február

Késõi drámákkal indította és zárta le a hónapot Sir Alex Ferguson csapata.


Azok után, hogy két héttel korábban London északi részében remekül teljesítve 2-1-re gyõzni tudott a United az Arsenal ellen, most a fõváros déli részébe utazott, ahol a Chelsea-vel találkozott. Azzal a csapattal, amely ellen idegenben majd egy évtizede tudtak gyõzni a Vörös Ördögök. Újabb vereség volt kilátásban, hiszen 51 percnyi játékot követõen 3-0-ra vezettek a Kékek. Azonban a Manchester felállt, rá jellemzõ módon visszajött és három gólos hátrányból nagyon fontos pontot szerzett alig fél óra alatt.

 


Wayne Rooney két, valamint Javier Hernandez egy fontos gólja mellett David de Gea a hosszabbítás pillanataiban két rendkívül fontos védéssel járult hozzá, hogy egy pontot mentsenek a Vörös Ördögök, amivel kétpontosra csökkentették hátrányukat az éllovas Manchester Cityvel szemben, akik egy nappal korábban a Fulhamet verték meg.

A hónap közepén esedékes két Európa Liga mérkõzés határozottan nem volt benne a forgatókönyvben. Az elsõ mérkõzés 2-0 arányú sikere pozitívum volt, ám a visszavágón az Old Traffordon a United majdnem eladta elõnyét, végül 2-1-es gyõzelmet arattak a hollandok, ám 3-2-es összesítéssel a Vörös Ördögök jutottak a legjobb 16 közé.

A bajnokságban a Liverpool jött az Old Traffordra, középpontban az Evra-Suarez affér, mely újabb fejleménye az volt, hogy az uruguayi csatár nem volt hajlandó kezet fogni a franciával a találkozó elõtt. Ám végül Evra nevetett utoljára, hiszen Rooney két találatára a Pool csak egyszer tudott válaszolni Suarez révén, ezzel a Vörös Ördögök egy olyan meccsen gyõztek, melyet Rio Ferdinand egyszerûen csak nagy eredménynek nevezett.

 


Következett a hónap utolsó mérkõzése, a Norwich otthonában. De Gea ragyogó volt most is, ám tehetetlen volt Grant Holt helyzeténél, aki ezzel hét perccel a meccs vége elõtt kiegyenlítette az eredményt azt követõen, hogy Paul Scholes korán megszerezte a vezetést a Vörös Ördögök számára. Úgy tûnt, két fontos pont úszik el, ám ekkor jött a mérföldkõhöz érkezett Ryan Giggs. A 900. mérkõzését játszó legenda az utolsó pillanatokban közelrõl betalált, ezzel három ponthoz juttatva a Unitedet, mely így továbbra is esélyes volt a bajnoki címre.


A hónap gólja

"Ki írta a forgatókönyveit?" - kérdezte az MUTV kommentátora, Stewart Gardner azt követõen, hogy a 900. mérkõzését játszó Giggsy belõtte a találkozót eldöntõ gólt a Norwich elleni meccs utolsó pillanataiban. Kevés nagyobb gól volt a 2011/12-es szezon során, mely Manchester vörös felébe döntötte a mérleg nyelvét a találkozó után.

 



A hónap játékosa

David de Gea

Szurkolók és szakértõk egyaránt tapsoltak a spanyol kapus teljesítménye miatt, aki egész február során pontokat érõ mentéseket mutatott be, melyek közül talán a legfontosabb az volt, amikor 3-3-nál a bal felsõbe tartó Juan Mata szabadrúgást tolta ki ujjheggyel.


A hónap idézete

"Mi csak a saját eredményeinkre ügyelünk. Ha továbbra is így teszünk, esélyünk lesz. Nem aggaszt minket, amit mások tesznek." - Rio Ferdinand

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!