A United a világ legnépszerûbb klubja

Egy új, nemzetközi felmérés eredményei szerint a 19-szeres angol bajnoknak 659 millió szurkolója van világszerte, amellyel a Manchester United a világ legnépszerûbb futballklubja.


A felmérést a piackutatási iparágban piacvezetõ Kantar ügynökség végezte, 39 országban 54 ezer fõt megkérdezve. A klub, amely nemrég a Forbes listáján a legértékesebb sportmárka címet is elhódította, most már azt is elmondhatja magáról, hogy 659 millió szurkolójával a világ legnépszerûbb futballcsapata. A Kantar kimutatásai szerint emellett a futball a világ legnépszerûbb sportága, globálisan 1.6 milliárd követõvel, megerõsítve ezzel egy korábbi, FIFA által végzett kutatást, amely szinten hasonló eredményre jutott.

 

Richard Arnold, a Manchester United kereskedelmi igazgatója a nagyszerû eredményt úgy kommentálta, hogy hosszú távú stratégiájukban szerepel az, hogy a Manchester Unitedet az elsõ számú sportág elsõ számú csapataként jegyezzék.

 

"A Manchester Unitednél már tradíciója van az ikonikus játékosoknak, csapatoknak, és sikereknek - Beckham, Busby, vagy a 68'-as Benfica ellen megnyert BL-döntõ. Mostanra a meccseink globálisan 1.15 milliárd háztartásba jutnak el, amelyeket egy év alatt több mint négy milliárd fõnyi nézõ lát."

 

 

A Manchester United szinte együtt lélegzik a világ szinte minden táján jelen lévõ szurkolóival, és az õ szenvedélyük és támogatásuk az, amely segít abban, hogy sikerüljön azt elérni, amely mindennél többet jelent mindenkinek, akinek valamilyen kapcsolata van ezzel a klubbal: támadófutballt játszani, és trófeákért harcban lenni.

 

"A szurkolóink számában 2007 óta beálló növekedés összefüggésben áll azzal a megváltozott hozzáállással, ahogy megpróbáljuk elérni a szurkolóinkat. Attól kezdve, hogy a mérkõzéseinket tv-ben követõk számát sikerült 2 milliárdról 4 milliárdra növelni, a 72 országban meglévõ médiakapcsolatainkon keresztül érkezõ milliók hihetetlen igényen át, egészen addig, ahogy világszerte Wayne Rooney ollózós góljától visszhangzott a közösségi média, láthatjuk, hogy a klub kapcsolataiban is milyen mértékû folyamatos növekedés állt be."

 

"A világ 38 városába eljutó DHL Champ19ns Trophy Tour esetében is láthattuk azt a szenvedélyt, amely a mi szurkolóink közösségét jellemzi, és a világnak olyan strandja vagy utcája, ahol ne látnánk Aon- és Nike-jeles mezeket."

 

"Ez a kutatás megmutatta, hogy a szurkolóink nagy családja egyre erõsebb, és ez csak folytatódni fog."

 

Manchester United szurkolók világszerte:

- 71 millió fõ Amerikában
- 90 millió Európában
- 173 millió Afrikában és a Közép-keleten
- 325 millió  Ázsiában

Forrás: Kantar, 2012. május


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!