Visszatekintõ: 2012 március

Miután a United sikeresen túljutott az Emiratesen, a Stamford Bridge-en és a Carrow Roadon, vitathatatlanul a legnagyobb kihíváshoz közeledtek - a kiváló formában lévõ Tottenhamhez látogattak - miközben öt pontos elõnyben volt a régóta vezetõ Man City.


A bajnoki cím legkeményebb tesztein könnyedén túljutottak a Vörös Ördögök és a Tottenham legyõzése sem volt nehezebb, köszönhetõen Wayne Rooney és Ashley Young góljainak, ezzel pedig két pontra megközelítette a csapat a Cityt.

 


Sõt, az esély megvolt arra is, hogy átvegye a vezetést a bajnokságban a United - október óta elõször -, ehhez a West Bromot kellett legyõzni, ami 2-0 arányban sikerült is. Mindez valamelyest gyógyíthatta a sebeket, amelyek a spanyol Athletic Bilbao hétközi látogatása során keletkeztek, miután az Európa Liga küzdelmeiben a Manchester az Old Traffordon kapott ki 3-2-re egy izgalmas 90 perc során.

A bilbaói visszavágó kiábrándítónak bizonyult. Wayne Rooney csodás gólja csak cseppnyi vigasz volt, hiszen az ellenfél a zajos San Memesben már két gólos elõnyre tett szert. Ezzel a United egy szezon alatt immár második alkalommal is búcsúzott Európától, hiszen végül 5-3-as összesítéssel maradt alul a késõbbi döntõstõl.

 


A Vörös Ördögök általában ilyenkor visszavágnak, bár ezúttal emlékeznünk kellett arra is, hogy az elõzõ szezonban a Molineux-ben 2-1-es vereségbe szaladt bele a United. A történelem nem ismételte önmagát és a csapat átgázolt a kiesés ellen harcoló Farkasokon. A remek formában játszó Jonny Evans megszerezte elsõ gólját a Unitedben, a csapat pedig 5-0-ra gyõzött, köszönhetõen az elképesztõen játszó Antonio Valenciának a jobb szélen.

 


Mivel a City nem játszott, csak szerdán, a United négypontos elõnnyel várta a városi rivális rangadóját a Chelsea ellen. Mancini emberei egygólos hátrányból felállva végül 2-1-re gyõztek, ezzel tartva fenn a nyomást az éllovasra.

A United a Fulham ellen egy 1-0-val zárta a hónapot, amely bár nem volt éppen a legszebb, de egy bajnokcsapatra a kiharcolt egy gólos sikerek is jellemzõek és ezért is három pont jár.


A hónap gólja

Március legszebb gólja a Wolves elleni második találatunk volt, egy klasszikus kontra. Wolves szöglet után Rooney indította a tisztán felfutó Valenciát, aki elrobogott a jobb szélen és Wayne Hennessey mellett a kapuba talált.


A hónap játékosa

Wayne Rooney

Wazza egyszerûen csak bekapcsolta az utánégetõket. Négy bajnoki alatt négy gólig jutott, ezzel március közepén már a 20 gólon is túljutott - és amikor nem talált a hálóba, akkor is remekelt a Wolves ellen.


A hónap idézete

"Csak futottam és néhány srác az arckifejezésemen nevetett. Teljes megkönnyebbülést és kicsit sokkot is jelentett" - Jonny Evans elsõ góljáról.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!