Visszatekintõ: 2012 április

Kupa küzdelmek hiányában a United áprilisban kizárólag a City elleni bajnoki harcra koncentrálhatott, a hónapot két gyõzelemmel kezdte a csapat.


A kieséstõl veszélyeztetett Blackburn remekül tartotta magát 80 percig az Ewood Parkban, míg Antonio Valencia egy szélrõl lõtt góllal megszerezte a vezetést, majd Ashley Young csatlakozott mellé a góllövõk listáján egy szép találattal.

Újabb 2-0 immár az Old Traffordon, de ez sokkal könnyebb volt a QPR ellen, miután Shaun Derryt hamar kiállították Young elleni szabálytalansága miatt. Wayne Rooney értékesítette a megítélt büntetõt, Paul Scholes ismét gólt szerzett és a nap végére a Vörös Ördögök már nyolc ponttal elõzték meg a Manchester Cityt.

 


A Wiganhez látogattak Sir Alex Ferguson fiai, az ellen a Wigan ellen, amely ellen tradícionálisan jó eredményt szokott elérni a csapat. Ám ez esetben a United furcsán visszafogott volt, a Wigan pedig csodálatosan szerepelt és Shaun Maloney második félidei találatával a Latics megérdemelten gyõzött.

Négy nappal késõbb ismét az OT-n szerepelt a csapat, ismét uralta a találkozót. Ismét korai büntetõt kapott a United, ismét Young hozta össze és ismét Rooney értékesítette. A United legjobb góllövõje a második félidõben is betalált, mellette még Danny Welbeck és Nani is gólt szerzett.

A brit média új témát talált magának, Young büntetõ területen történõ eséseit szedték elõ és vesézték ki, amelyekbõl tizenegyeshez jutott a csapat a QPR és az Aston Villa ellen is. Sir Alex késõbb elmondta, beszélt a szélsõvel arról, hogy túl könnyedén esik el, majd a következõ mérkõzésre nem is nevezte a kezdõbe az angolt.

 


Még mindig a Vörös Ördögök kezében volt a bajnoki címért folyó versengés, ám ezt nem mondta senki az újabb ellenfélnek, az Evertonnak, amely csapat kétszer is egyenlíteni tudott kétgólos hátrányból a végül 4-4-re végzõdõ összecsapáson. Nikica Jelavic fejesével szerzett vezetést a liverpooli gárda, de Rooney gólja után Danny Welbeck zseniális találattal szerezte meg a vezetést, amit Nani növelt.

Marouane Fellaini gólját követõen Rooney ismét betalált és úgy tûnt, zsebben a találkozó, az Everton azonban nem így gondolta és Jelavic, valamint Steven Pienaar késõi góljaival egyenlítettek a vendégek.

Hirtelen a City három pontra feljött, ezért hatalmas rangadó volt kilátásban az Etihad Stadiumban, mely oly sokáig valószínûtlennek tûnt a United elõnye miatt. Egy óvatos Uniteddel találta magát szemben a City, amely az elsõ félidõ utolsó percében Vincent Kompany révén szerzett vezetést, amelyre a Vörös Ördögök már nem tudtak reagálni...


A hónap gólja

Április - és az Everton meccs maga - is sok esélyest hozott erre a címre. Miután Heitingából bolondot csinált, Welbeck a felsõ sarokba lõtt, Howard tehetetlen volt.

 



A hónap játékosa

Paul Scholes

Míg Rooney góloktól boldogan a címlapokra került, addig Scholes befolyását használta a középpályán és passzolási képességének idõtlenségét mutatta be. A QPR ellen idei harmadik gólját is megszerezte, egy védjegyévé váló távoli lövéssel.


A hónap idézete

"Meg kell szoknunk, hogy a Cityvel fontos meccseket játszunk. Õk nem fognak eltûnni" - Sir Alex Ferguson 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!