Visszatekintõ: 2012 május

Mielõtt a United pályára lépett volna a Swansea ellen, az a hír fogadta, hogy a Man City sikeresen legyõzte a Newcastle csapatát.


Mindazonáltal a Vörös Ördögök profihoz méltó módon, büszkeséggel telve végül könnyed gyõzelmet arattak a walesi csapat felett. Paul Scholes megszerezte idei negyedik gólját, majd Ashley Young duplázta meg az elõnyt, ám a második félidõben nem sikerült több gólt szerezni, javítva a gólarányt annak érdekében, hogy a City kiváló gólkülönbségét behozza a csapat.

 


A Sunderland elleni utolsó bajnoki elõtt a hangulat inkább rezignált volt, mint várakozással teli, hiszen a City a kiesés elõl menekülõ QPR-t fogadta otthon, de Wayne Rooney közelrõl szerzett gólja legalább még plusz nyomást helyezett Roberto Mancini embereire.

Pablo Zabaleta gólja után a QPR kiegyenlített, ám Joey Barton a kiállítás sorsára jutott, így nehezítve a londoniak dolgát. De Mark Hughes csapata tíz emberrel is megszerezte a vezetést, míg a másik mérkõzésen Rooney kapufát talált csak el, ezzel nem tudta bebiztosítani a United elõnyét, így a feszültség szinte kibírhatatlanná vált.

Végül a megítélt hosszabbításban Edin Dzeko kiegyenlített, majd Sergio Agüero megszerezte a vezetést és a gyõzelmet, amivel szíven szúrta a United szurkolóit. Ezzel a City lett a bajnok, míg a United másodpercekre volt attól, hogy megszerezze 20. angol bajnoki címét.

 



A hónap gólja

Csak három versenyzõ volt ebben a hónapban, de mindenképp Ashley Young Swansea elleni gólja volt a nyerõ. Aki szokásos tekerésével vette be Michel Vorm kapuját. Elsõ osztályú találat volt, reméljük a következõ szezonban még több hasonlót láthatunk tõle.


A hónap játékosa

Ashley Young

Az angol válogatott szélsõ magas szinten fejezte be a szezont és remekül berendezkedett, mint United játékos. A tény, hogy inkább õ kezdett a Sunderland ellen, mint Nani, mutatja, milyen formában is játszott.


A hónap idézete

"Ez kegyetlen módja a vereségnek, de rengeteg örömet és bánatot megtapasztaltam az itt töltött 25 évem alatt, amelyek mind nagy pillanatokká váltak." - Sir Alex Ferguson

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!