A válogatott fontos tagja, Ashley Young

Ashley Young végre úgy érzi, Anglia válogatottjának egyik fontos tagja lett.


Young még az Aston Villa színeiben szerepelt, amikor öt éve elsõ válogatott szereplésére készült, ám a két évvel ezelõtti világbajnokságra nem vitte el Fabio Capello, amit úgy jellemez, mint az egyik legnagyobb csalódás pályafutása során.

Azonban immár a Manchester United támadójaként hamar helyet biztosított magának Roy Hodgson kapitánysága alatt, hiszen az új szövetségi kapitány válogatottjának elsõ gólját õ szerezte a norvégok elleni felkészülés során.

Legutóbbi 9 válogatott fellépésén immár hatodik gólját szerzõ Young hiszi, Anglia sikert érhet el az Európa-bajnokságon, mivel végre nincsenek hatalmas elvárások a csapattól.

 


"Szereztem pár gólt, adtam néhány gólpasszt és rendszeresen szerepeltem az utóbbi idõben. Bízom benne, sikerül folytatnom ezt az utat és akkor sikeresek leszünk ezen a tornán" - mondta a 20 válogatottságnál tartó Young.

"Mindig a csoport részének éreztem magam. Nagyszerû szellemiség járja körül a csapatot. Valahányszor találkozunk, mindig kijön mindenki mindenkivel. A hazádért játszol, megtiszteltetés Anglia mezét felhúzni."

"De ijesztõ is lehet, mikor elõször lépsz pályára. Velem is ez volt, de a többiek mindent megtettek azért, hogy azonnal a csapat részének érezzem magam."

Young sokoldalúsága rendkívül fontos lehet, hiszen képes a jobb és bal szélen is játszani, de akár középen vagy a közép csatár mögötti pozícióban is megállja a helyét. Roy Hodgson keresi is az új lehetõségeket, formációt azért, hogy Wayne Rooney hiányát ne érezze meg a válogatott az EB elsõ két mérkõzésén, ebben pedig komoly szerepe lehet a manchesteri szélsõnek.

"Amióta elkezdtem focizni, mindig is sokoldalú játékos voltam" - folytatta Ashley. "Biztos vagyok saját képességeimben és ha jobb szélen, bal szélen vagy csatárként számítanak rám, ott is tudok játszani."

"Mindig jó, ha sokoldalú játékosok alkotnak egy csapatot, különösen egy világversenyen, mert ez lehetõségeket ad a kapitánynak."

Fabio Capello kapitánysága alatti hullámvölgyek után egy lélegzetvételt követõen Young alapvetõ szerepet tölthet be Hodgson csapatánál. Az angol válogatottat korábban irányító olasz mester fontos szerepet szánt a támadónak az EB kvalifikáció során, ám a döntése, miszerint nem vitte ki õt Dél-Afrikába, még mindig fáj Ashleynek. De az angol szélsõ eltökélt szándéka, hogy Hodgson kapitánysága alatt komoly szerephez jusson, ezért a Manchester Unitednél töltött lenyûgözõ elsõ szezonjára építene.

 


"A világbajnokság csalódás volt. Ha bármely játékost megkérdezed, aki kimarad egy világbajnoki csapatból, vagy akár bármilyen csapatból, csalódottság lesz a válasza."

"De nem nézek vissza sokat, bízom a képességeimben, amivel megszilárdíthatom helyem a csapatban, amit meg is tettem a VB után. Mindez kifizetõdött."

"Még csak néhány napja vagyunk együtt az új kapitánnyal, de biztos vagyok abban, a héten még sok dolgon fogunk dolgozni. Amikor a norvégok ellen megszereztük a labdát, mindig próbáltunk elõre menni és volt néhány igazán jó kombinációnk. Sokkal több pozitívum jött le a mérkõzésen, mint negatív dolog. Jó teszt volt Norvégia ellen. Úgy vélem, a játékosok jól teljesítettek és megszerezni a gyõzelmet még plusz dolog volt számomra."

Young elsõ szezonja a Unitednél végül nem sikerült a legjobban, hiszen éppen csak lemaradtak a Manchester City mögül a bajnoki címrõl.

"Az utolsó pillanatokban szerzett City gólokkal végül csak gólaránnyal elbukni egy bajnoki címet...nagyon nehéz volt" - folytatta Young. 

 


"Sir Alex Ferguson óriási hatással volt rám. Amint Sir Alex kopogtat az ajtódon, felfoghatatlan dolog az. Mindig is oda akartam igazolni. Az elsõ dolog, amit nekem mondott az volt, hogy kihívás lesz mindez, mert mindenki a Unitedet akarja legyõzni. Mindenki azt akarja, hogy elmondhassa magáról, legyõzte a világ legjobb klubját."

"Amint beléptem az épületbe, azonnal ezt láttam. Fantasztikus, hogy egy ilyen sikeres menedzserrel dolgozhatok és remélhetõleg a következõ szezonban képesek leszünk sikereket elérni."

Ami az angol válogatottat illeti, nem igazán van nagy elvárás a csapat körül, ám Young ragaszkodik ahhoz, az EB megnyeréséért megy nyáron.

"Engem mindig úgy neveltek, hogy gyõzzek" - mondta a szélsõ. "Mindig ezen az úton jártam és most, a Manchester Unitednél olyan menedzserrel dolgozom, aki elvezet a gyõzelmekhez. Úgy gondolom, játékosként éhezni és vágyakozni kell a gyõzelem iránt. Nincs annál jobb érzés, amikor úgy jössz le a pályáról, hogy megnyerted a mérkõzést."

 


mirror.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!