Jim Ryan visszavonult

A Manchester United ifjúsági futballjáért felelõs igazgatója, Jim Ryan hosszú klubnál eltöltött idejét követõen a nyugdíjba vonulás mellett döntött.


A 67 éves szakember azt követõen hagyja el klubot, hogy 1963-ban elõbb játékosként került kapcsolatba a Manchester Uniteddel, majd egy Luton Townnál és a Dallas Tornadonál tett kitérõ után 1991-ben tért vissza az Old Traffordra, már az edzõi stáb tagjaként.

 

Edzõi pályafutását szintén korábbi csapatánál, a Luton Townnál kezdte, de elmondhatja magáról, hogy egy mérkõzésen még a Manchester United felnõtt csapatát is irányította, amikor az 1998/99-es bajnoki szezonban õ ült le az éppen temetésen részt vevõ Sir Alex Ferguson helyére a kispadon. A klub berkeiben nagy népszerûségnek örvendõ skót nemzetiségû edzõ közeli kapcsolatot ápolva dolgozott honfitársával, Brian McClairrel azon, hogy segítse a fiatal tehetségek fejlõdését Carringtonban.

 

"Szerintem elég vegyes érzéseim vannak most ezzel kapcsolatban" - kezdte a ManUtd.com-nak, miután bejelentette visszavonulását.

 

 

"Általánosságban beszélve elmondható, hogy a futballban való létezés egy nagyon jó élet, úgyhogy rengeteg élvezetes dolgot hagyok most magam mögött."

 

"Számomra ez egy olyan dolog, amivel minden porcikámmal tiltakozom, de mindenki számára eljön az idõ, amikor be kell fejeznie. Szeretném azt hinni, hogy továbbra is Carringtonba megnézni a fiúkat. Természetesen az edzõkollégákkal is nagy barátságra tettem szert, és attól hogy én már nem dolgozom ott, ezek a barátságok még nem múlnak el."

 

Játékosként Jim Ryan szélsõ támadó pozícióban játszott, és a 60-as években nagy szolgálatot tett a Manchester Unitednek.

 

A United részérõl mindenki, így a ManUtdFanatics.hu szerkesztõsége is boldog, és nyugalmas nyugdíjas éveket kíván Jim számára.

 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!