Kagawa csak a United ajánlatára várt

A világ minden táján izgatottan várják a Vörös Ördögök szurkolói, hogy a United elsõ nyári szerzeménye, Shinji Kagwa transzfere lezáruljon.


A Bundesliga szakértõjét, Raphael Honigsteint kértük meg arra, hogy meséljen nekünk a japán válogatott játékos Unitedhez fûzõdõ viszonyáról.
 
Szerinted ez egy jó transzfer a United számára?
Igen. Úgy gondolom, hogy ez egy ragyogó vétel volt a Vörös Ördögöknek. Ugyanis az a ritka eset áll fent, amikor egy játékos már eldöntötte, hogy mi az egyetlen célállomása. Természetesen nem mondom, hogy az anyagi szempontok semmit sem számítanak a transzfernél, de Kagawa döntése sokkal inkább érzelmi indíttatású volt. Igaz, több oldalról is próbálták megfúrni a United ajánlatát, de Kagawa határozott volt, mivel élete álma, hogy az Old Traffordon játszhasson. Sokan akarták megszerezni a játékost, de ki sem alakulhatott igazi verseny az aláírásáért, mert Kagawának határozott célja volt a United. 
 
Mely más klubok érdeklõdtek iránta? 
Nos, ezzel kapcsolatban nincsenek hivatalos információim, mert a játékos ügynöke, mindig csak annyit mondott, hogy Kagawa csak a United ajánlatát fogadja el. Így én is csak az újságok alapján tudom, hogy az Arsenal, a Chelsea és a Real Madrid is érdeklõdött iránta. Viszont azt pontosan tudom, hogy a játékos egyetlen ajánlatot sem hallgatott meg. Talán szokatlan ez a mai futballban, mivel sokan vannak úgy, hogy bevárják az összes ajánlatot és mérlegelik a lehetõségeket. Nagyon gyakran azt a csapatot választják a futballisták, amelyik a legtöbb pénzt ígéri. Kagawa esete viszont teljesen más, neki az egyetlen célja az Old Trafford volt.
 
Melyek az alapvetõ tulajdonságai a pályán? 
Kagawa nem Arjen Robben vagy Franck Ribéry típus agresszív támadó játékos, õ sokkal inkább figyel a pályán és ésszel játszik. Észreveszi, hogy kit lehet helyzetbe hozni és pontosan passzol. Nem igazán megy bele a test-test elleni harcba, sokkal inkább szeret túl járni a védõk eszén és elegánsan megoldani a feladatokat. 
 
Vannak olyan területek, amiben nehézségei adódhatnak majd a Premier League-ben?
Nem igazán. Nem hiszem, hogy a Premier League szükségszerûen több fizikai munkát követel meg egy játékostól, mint a Bundesliga. Lehet, hogy valamivel majd gyorsabb lesz a tempó Angliában, de ha valaki tud alkalmazkodni ehhez, akkor az õ. Jó mentalitással rendelkezõ, küzdõszellemû játékos, aki megtesz majd mindent azért, hogy csapatával sikerüljön minél több címet begyûjtenie. Fel fog nõni a Premier League kihívásaihoz és meg fogja állni a helyét a Unitedben.
 
Mennyire járult hozzá a Dortmund legutóbbi sikereihez?
Õ biztosan nagyon jó lett volna az elsõ szezonban is, de lesérült és kénytelen volt néhány hónapot kihagyni. Az idei Bundesliga cím megszerzésének viszont szerves része volt. Amikor Mario Götze lesérült, az emberek észre sem vették, mert Kagawa olyan remekül helyettesítette. Lewandowskival igazán jól együttmûködtek, a pályán szinte ösztönösen érezték egymást.
 
 
Hogyan tudott alkalmazkodni a németországi élethez?
Nagyon alkalmazkodó típusú játékos. Az elsõ dolga az volt, amikor Dortmundba érkezett, hogy keresett magának egy sushi éttermet és rögtön otthon érezte magát. Szinte azonnal beilleszkedett a csapatba és remek játékot nyújtott az elsõ meccsektõl fogva. Mivel az a vágya, hogy a Unitedben játszhasson, úgy gondolom az Old Traffordon még könnyebb lesz majd számára a beilleszkedés, fõleg hogy Ji-Sung Park már lenyilatkozta a napokban, hogy tárt karokkal várják a Unitedben.
 
Melyik az a tulajdonsága, amelyik a legjobban segíti majd a beilleszkedésben?
Mindegyik. Rendkívül sportszerû játékos. Kicsit szerény és visszafogott, de soha senkinek nem volt rá egy rossz szava sem. Mindenki kedvelte a Dortmundnál. Nagyszerû csapatjátékos, a hozzáállása kiváló. Kicsit félénk, de ennek ellenére közvetlen játékos. Azt hiszem a Premier League kihívásai a legtesthezállóbb feladat a számára. Remekül tud alkalmazkodni az egyérintõs játékhoz, épp úgy, ahogyan a hosszú labdavezetést is szépen kivitelezi, ha azt kívánja meg a helyzet. Ráadásul még fiatal és az Unitedben rengeteget fejlõdhet. Én úgy gondolom nagy jövõ áll elõtte.
 
Mit gondolsz, melyik posztot kapja majd?

Jól tudna játszani 4-2-3-1-es felállásban, ahogyan a United játszott a 2007/08-as szezonban, de megállná a helyét 4-5-1-ben is, és képes lesz alkalmazkoni bármilyen felálláshoz. Nem okozna neki problémát, hogy szélsõként vagy középen kell játszania. Rendkívül jó munka morállal rendelkezik és azon sem sértõdik meg, ha néha csak a padról követheti az eseményeket. De biztos vagyok abban, hogy Ferguson meg fogja találni Kagawa helyét, mert túl jó ahhoz, hogy padozzon.  


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!