Ismerd meg: Nick Powell

Kevés tinédzserkorú játékos tud magának akkor figyelmet kivívni, mint Nick Powell, de a 18 éves támadó középpályás számára még csak most kezdõdik pályafutása legjava.


Már a Crewe Alexandra csapatánál igen gyorsan mászta a fokokat a klub szamárlétráján, ugyanis még csak 15 éves volt, amikor már bemutatkozhatott az U18-as csapatnál, és még alig múlt 16 éves, amikor a felnõttek között is bemutatkozhatott, 2010. augusztusában egy Cheltenham Town elleni bajnokin.

 

Miután mind a klub akadémiai, mind pedig a tartalék csapatában villogott, így a 2010/2011-es szezon során már folyamatosan számításba vették a felnõtt keretnél is, amely idõszak alatt 1 alkalommal kezdõként, 18-szor pedig csereként léphetett pályára az idényben.

 

Az igazán nagy áttörést számára a 2011/2012-es szezon hozta meg, amikor is kulcsszerepet vállalt a Vasutasok harmadosztályba való feljutásában, páldául a Wembleyben játszott play-off döntõben a Cheltenham Town ellen lõtt parádés góljával (alul a videóban), de emellett 45 mérkõzésen még 16 alkalommal tudott eredményes lenni.

 

 

Azt követõen, hogy az angol U16-os, U17-es, majd az U18-as válogatottban is alapember volt, nem meglepõ módon az angol profi futball szinte összes osztályában felmerült a neve, az utóbbi hónapokban pedig már a legnagyobb Premier League klubok is sorban álltak érte.

 

Májusban Sir Alex Ferguson és másodedzõje, Mike Phelan személyesen nézték meg a 18 éves játékost egy Aldershot Town elleni mérkõzésen, és akkor hozták meg azt a döntést, hogy megpróbálnak gyorsan lépni leigazolását illetõen, és minél elõbb megszerzik a jövõ egyik nagy angol reménységének aláírását.

 

Profil:

Név: Nick Powell
Pozíció: Középpályás/csatár
Születési idõ: 1994. március 23.
Korábbi klubja: Crewe Alexandra (64 mérkõzés, 16 gól)
Klubsikerei: 2011/12 League Two Playoff-gyõztes
Nemzetközi sikerek: 2010-es Victory Shield (angol U16-os válogatott)

 

Nick Powell gólja a Wembleyben

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!