Ritchie izgalommal várja Powell játékát

Andy Ritchie, a United korábbi csatára nagy dolgokat vár a Vörös Ördögök legújabb igazolásától, Nick Powelltõl, miután elsõ kézbõl lehetett szemtanúja, mire képes a fiatal.


Ritchie több alkalommal is a Crewe stadionjában láthatta, hogyan játszik a 18 éves támadó és elmondta, nem csak a labdával kiváló Powell, de a pályán mutatott tudatossága is figyelemre méltó.

"Még mielõtt megkapná a labdát, már akkor tudja, mit fog kezdeni vele, már megvan a gondolataiban" - mondta Ritchie az MUTV-nek. "Nagyon nagy dolog ez egy olyan játékosnak, aki azon a poszton szerepel. Fontos tudni, mi zajlik körülötted és mögötted, tudatosság van a játékában. Ez nem olyan valami, amit tanítani lehet, ez olyan valami, ami vagy benned van, vagy nincs."

"Úgy vélem, nagyon jó igazolás lesz. Néhány alkalommal megnéztem õt és nagyon lenyûgözött."

"Nagyon összetett képességekkel rendelkezik - nagyon okos, elég gyors, jó a passzjátéka, tudja, merre van a kapu, de számomra a legnagyobb dolog az, amilyen tudatossággal játszik és tudja, mi zajlik körülötte."

 


Powell legjobb posztja olyan valami lesz, amit Sir Alex és az edzõi stáb a játékos elkövetkezendõ szezonok során mutatott fejlõdése alapján tud majd igazán meghatározni.

"Úgy hiszem, két vagy három poszton is képes játszani. Támadó középpályás poszton láttam õt, de elöl is képes játszani. Azt hiszem, leginkább a csatár mögött szeret szerepelni, ahol Rooney játszik most, de nem hiszem, hogy kiszorítaná õt. De a szélen is szerepeltethetõ, majd Sir Alex és a stáb dolga lesz megtalálni, melyik poszt a legmegfelelõbb neki és a csapatnak."

"Nyilván nagy ugrás lesz ez neki, hogy a Crewe-tól a Unitedhez kerül. De tudjuk, hogy nem kerül egyenesen az elsõ csapatba. Ez egy második tanuló idõszaka lesz - valószínûleg a tartalékoknál fog kezdeni, majd a Carling Cup meccsek közelébe is kerülhet és talán egy bizonyos idõ után kölcsönbe is kerülhet."

"Engem nagyon lenyûgözött, amit láttam tõle, nagyon tehetséges fiatalnak tûnik."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!