Smalling hosszú kupamenetelést szeretne

Chris Smalling nem az a típus, aki könnyen elbízza magát, de elárulta, hogy nagyon szeretne segíteni abban a Vörös Ördögöknek, hogy minél tovább jussanak idén is a Ligakupában.


Smalling, aki a nyáron érkezett az Old Traffordra a Fulham együttesétõl, eddig 6 manchesteri pályáralépésébõl kétszer a Ligakupában játszhatott, és a Wolves elleni keddi 3-2-es gyõzelem alkalmával az egyik legjobb teljesítményt nyújtó hazai játékos volt.

 

A 3-2-es gyõzelemmel a Manchester United várhatja szombaton az ötödik forduló sorsolását, és már csak három gyõzelemnyire vannak a Wembleyben rendezendõ döntõtõl.

 

"Az elõzõ forduló után, amikor sok esélyes kiesett, tudtuk, hogy jó esélyünk van egészen a döntõig menetelni" - kezdte.

 

"Számunkra, akik még újab vagyunk, és nem kapunk annyi játéklehetõséget, nagyszerû érzés, hogy a kupamenetelés részesei lehetünk. Nagyon jó tapasztalatot jelent, és nem akarjuk, hogy vége szakadjon."

 

 

Ahogy Smalling is kiemelte a játékosoknak a Ligakupa legfõbbképpen tapasztalatszerzésre szolgál, ami kedden se maradt el. Egy unalmas és csendes elsõ félidõt követõen nagy rohanásba kezdett mindkét csapat, amely vége öt gól lett három-kettes leosztásban.

 

"Amint megláttuk, hogy a Wolves kezdõje tele van olyanokkal, akik hétrõl-hétre játszanak, tudtuk, hogy kemény erõpróba elé nézünk, de én élveztem" - tette hozzá.

 

"Az elsõ félidõben nagyon kellett koncentrálnunk. Tudtuk, ha egy pillanatra is lankad a figyelmünk az teljesen megváltoztathatja az egész mérkõzést. Kitartottnk és nem is kaptunk gólt. A hangsúly a második félidõben azon volt, hogy több helyzetet dolgozznk ki és próbáljuk megfelelõ labdákkal segíteni a támadó harmadban lévõket és azt hiszem ezt teljesítettük."

 

A csapat gyõztes gólja már-már menetrendszerûen a bombaformában lévõ Javier Hernandeztõl jött, aki a 81. percben állt be csereként. Bár nem sok ideje volt arra, hogy csodát tegyen, Smalling egyáltalán nincs meglepõdve azon, hogy a mexikói támadó szerezte a csapat gyõztesgólját.

 

"Mindig benne van a gól. Csak úgy termeli mostanság a gólokat. Amikor beállt, tudtuk, hogy lesz lehetõsége a gólszerzésre. Gibbo remek labdával ugratta ki, Chica pedig egy csellel elfektette a védõt, majd a belõtte a gólt. Olyan simán csinálta, hogy mindenkit, még minket is átvert vele."

 

"Nagyszerû, hogy sikerült továbbjutnunk a következõ fordulóba, mert már csak pár mérkõzésre vagyunk a Wembleytõl.
 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!