Owen: Nincs hatása a Rooney-ügynek

A Manchester United csatára, Michael Owen szerint a nemrég Wayne Rooney körül kialakult bizonystalanság nincs hatással a klubra.


Wayne Rooney teljes joggal kivívta a szurkolók ellenérzését, miután közölte Sir Alex Fergusonnal, hogy nem kívánja meghosszabbítani szerzõdését a klubnál és távozni akar, majd az ügy 180 fokos fordulatot vett és új, öt éves szerzõdést írt alá az Old Traffordon.

 

Az angol válogatott csatára korábbi elgondolását arra alapozta, hogy már nem látja a klubban azokat az ambíciókat, amelyek ahhoz kellenek, hogy továbbra is sikeresek maradjanak és trófeákért harcoljanak évrõl-évre, ám csapattársa, Michael Owen szerint csatártársa szerzõdéshosszabbítási mizériája nincs és nem is volt hatással a klubra.

 

Ehelyett Owen, akirõl éppen ma derült ki, hogy visszatérését követõen újra térdsérülést szenvedett, így kénytelen lesz pár hetet kihagyni, boldog, hogy Rooney hosszútávra elkötelezte magát a klubhoz.

 

"Nem hiszem, bármilyen komoly hatása lett volna ennek az ügynek a klubra nézve" - kezdte az aranylabdás támadó.

 

"Mindenki boldognak tûnik jelen pillanatban. A klubhoz egy világklasszis játékos írt alá újabb öt évre, és egyértelmû, hogy ennek Wayne és a menedzser is nagyon örül."

 

"Wayne mindig is ambíciózus volt, de ez a klubról is mindig elmondható volt. Nem írt volna alá a klubhoz, ha ezzel kapcsolatban bármilyen kétsége lenne."

 

"Nem hiszem, hogy arról lett volna szó, hogy meggondolta magát. A sajtó szerette volna így beállítani, hogy a miértekre választ adhasson."

 

 

A csapat menedzsere, Sir Alex Ferguson nemrég felfedte, hogy az egykori Everton játékos tõle és csapattársaitól is bocsánatot kért, amiért nyilatkozatával nagy súlyt helyezett a klubra, és Owen úgy érzi, hogy Wayne a jó utat választotta.

 

"Ha zûrzavar keletkezett volna ettõl a klubnál, akkor az komolyabb ügy lenne, de így nincs különösebb probléma ezzel."

 

"Nagyon nagy figyelem hárult erre az ügyre, de a megjelent cikkek fele csak azért született, hogy megtöltsék az újságok sportrovatait, hiszen egy ilyen nagy klub és egy ilyen híres játékos esete mindenkit érdekel."

 

"De mindent összevetve a legfontosabb dolog a sok pletyka után, hogy elkötelezte magát a klubhoz."

 

"Jobb, ha egy olyan játékos, mint Wayne Rooney, a te csapatodban játszik, mintha ellened. Úgyhogy mindenki boldog most az események alakulásával."

 

A Rooney-ügy kapcsán napvilágot látott, hogy fizetése megduplázott, vagy akár meg is triplázódott az új szerzõdés aláírásával. A futball ilyen szintû elanyagiasodása már régóta beszédtémát képez a sportág berkeiben, miután sokak szerint ilyen pénzek már elrugaszkodtak a valóságtól, és ezzel egy saját világba kerülnek a játékosok, azonban Owen szerint nem szabad ennyire általánosítani a profi futballistákkal kapcsolatban.

 

"Az emberek szeretik a focistákat egyként megítélni, de ez szerintem nem fair dolog" - tette hozzá.

 

"Mindenki más. Találkoztam már számos futballistával, akik csodálatos emberek, állandóan részt vesznek jótékonysági eseményeken, beteg gyerekeket látogatnak, de ezért nem kérnek semmilyen sajtónyilvánosságot."

 

"Csak azért csinálják ezt, mert úgy érzik, hogy ezt kell tenniük. Persze sokan vannak, akik nem cselekednek így, de ez nem azt jelenti, hogy õk rossz emberek lennének."

 

"Úgy gondolom, veszélyes általánosítás az, ha azt mondják 'minden futballista ez, minden futballista az'."

 

"Mi mindig egyéniségek vagyunk, különbözõ módon látjuk a világ dolgait, de az a közös bennünk, hogy szombat délutánonként mindannyian pályára lépünk és játszunk."

 

"De ezt leszámítva minden futballista más.
 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!