De Gea elõtt nagy jövõ áll

David de Geának megvan a lehetõsége, hogy Peter Schmeichel és Edwin van der Sar hõstetteit elérje, ezzel a United egyik legnagyobb kapusává váljon.


Ezt a nézetet vallja Gary Bailey, a Vörös Ördögök korábbi kapusa, aki szerint a Manchester United három izgalmas hálóõrrel rendelkezik. A dél-afrikai származású Baileyre - aki 1978-87 között szerepelt a klubnál - különösen jó benyomást tett a spanyol kapus elsõ angol szezonja.

"A United nagyon jól el van látva, három nagyon jó kapusuk van" - mondta Bailey a Manutd.com-nak. "Volt néhány meccse Ben Amosnak, aki nagyon lenyûgözött, amikor láttam õt játszani. Anders Lindegaard igazán szilárd és megbízható kapusnak tûnt, amíg sérülést nem szenvedett, valamint David de Gea is ott van, aki óriási tehetséggel bír."

 


"David még nagyon fiatal, aki éretté válik majd - amit egy kapusnak nagyon gyorsan meg kell tennie -, de Eric Steele és a menedzser kezei alatt dolgozva a United legnagyobb kapusai közé juthat. Eljöhet az az idõ, amikor róla is ugyanúgy beszélünk majd, mint Peter Schmeichelrõl és Edwin van der Sarról."

A 21 éves kapusnak idõbe telt, mire hozzászokott a Premier League-hez, miközben olykor a média komoly kritikákkal illette, de a szezon második felében mutatott teljesítménye igazolta, egyre jobban megérti az angol foci igényeit.

"De Gea az, aki a mezt viseli jelenleg és nagyon fontos volt számára, hogy a szezon során javuló teljesítményt mutatott" - folytatta az egykori kapus."

 


"Spanyolországban a csatárok elkerülték a kapust, Angliában ez nem így van. Idõ kellett, hogy megszokja és megértse ezt."

"Nagy nyomás alatt nagyon jól összeszedte magát, felállt a padlóról és elérte, hogy az elsõ számú kapus legyen."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!