Lingard kész kölcsönbe menni

Az Inside United a Vörös Ördögök egy nagy ígéretét, Jesse Lingardot kapta el egy exkluzív interjú erejéig...


Örültél, amiért a tavalyi teljesítményed után az év tartalék játékosa címre is jelöltek?
Igen, jól játszottam a szezon során, de azt hiszem mindenki megérdemli. 100%-ot adtunk mindig, de a szurkolók döntenek.

Nagyon jó csapatszellem uralkodik a srácok között. Így van?
Tizenegy éves korunk óta vagyunk együtt, a külföldi srácok pedig még az U18-as csapatnál csatlakoztak hozzánk. Mindannyian nagyon kötõdünk egymáshoz. Elõzõ évben megnyertük az ifjúsági FA Kupát, most pedig a bajnokságot, ami mindannyiunk számára jó tapasztalattal szolgált.

A fiatalok nagyon jó focit mutattak a tartalékok szintjén...
Igen, sajnos a Dallas Cup során nem volt szerencsénk, de soha senki nem gondolta volna azt, hogy elsõ tartalék évünkben bajnokok leszünk. Bebizonyítottuk, hogy tévedtek.

 


Gondolod megleptetek pár embert?
Azt hiszem, sokkal többet beleadtunk, mint bárki is gondolta volna. Nõttünk, erõsödtünk és jók voltunk a pályán. Nyertük a meccseket, ennél többet nem nagyon lehet kérni.

Egyike voltál azoknak, akiknek a stáb szerint erõnlétileg fejlõdnie kellett. Immár sokkal jobb a helyzet?
Igen, még fiatalabb korunkban is játszottunk olyan helyi csapatokkal, mint az Everton vagy a Liverpool. Kissé félelmetes volt, amikor összehasonlítottuk a mostani méreteinket a pár évvel ezelõttivel. Sokat dolgoztunk az edzõteremben ezért, ami sokat segített nekünk.

Akkor már elég erõsnek érzed magad a versenyzéshez?
Határozottan. Nehezebb súlyokat emelek és megyek elõre.

Góljaid fontos részét képezték a szezonnak, miközben Will Keane-nel sokszor cseréltetek helyet. Mindig jellemzõ volt ez a játékodra?
Az U18-ban az elsõ évben talán nem is lõttem gólt, majd utána is csak talán hármat sikerült. Majd felkészülés során sikerült betalálnom többször és ez kitartott a szezon során.

Hogyan sikerült fejlõdnöd a kapu elõtt?
Figyeltem másokat, tapasztaltabb játékosokat, hogyan használják ki a helyzeteket és próbáltam a játékomba építeni mindezt. Edzések után gyakoroltam és mûködött!

Befejezéseid olykor rendkívül pontosak - mindig az alsó sarokban kötnek ki.
Mindenki ezt mondja!

Nincsenek U19-es zavaró tényezõk, szóval szerinted van esélyed, hogy menj a túrára?
Úgy gondolom, inkább már U20-as vagy U21-es vagyok. Reménykedem, de nem vagyok biztos benne. Senkivel nem beszéltem még errõl. Jó lenne és új tapasztalatot jelentene számomra.

És utána pedig egy esetleges kölcsön jelentene új tapasztalatokat?
Majd ha visszajöttem, meglátjuk hogyan fejlõdtem és ha készen állok, akkor kölcsönbe megyek. Találkoztam Sir Alex Fergusonnal és azt mondta, majd meglátjuk akkor, ha visszatértem a felkészülésre.

Szóval fizikailag immár nincs gondod?
Többé már nincs. A tartalékok között is sokat fejlõdtem. Eredetileg nem akartam kölcsönbe menni annak ellenére, hogy jó tapasztalat lenne, mert hiányoznának a srácok. De vannak olyan dolgok, mint ahogy fõzni sem tudok, amiktõl függetlenítenem kell magam és meg kell tudnom, hogyan lehet felnõni, úgyhogy jó tapasztalat az nekem, ha kölcsönbe megyek. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!