Ando: Eddigi legfontosabb szezonom

A 2011/12-es szezon nem is kezdõdhetett volna jobban Anderson számára, de több kiemelkedõ produkcióját beárnyékolta novemberi térdsérülése. Most felépülését követõen a brazil középpályás eltökélt, hogy bizonyítson a következõ idényben.


November elején elszenvedett térdsérülése, amelyet aztán tovább súlyosbított egy márciusban összeszedett térdín sérülés, egyértelmûen taccsra vágta a brazil játékos elõzõ szezonját.

 

Most hogy újra egészséges, Anderson elmondta, már alig várja, hogy újra játszhasson, és a Manutd.com-nak elmondta, hogy mennyire eltökélt azt illetõen, hogy ebben a szezonban, amelyet a Vörös Ördögöknél eltöltött pályafutása legfontosabbjának nevezett, véglegesen letegye névjegyét az Old Traffordon...

 

Hogy érzed magad az új szezon elõtt?

Jól érzem magam. Nagyszerû nyaraláson vagyok túl, a lábammal pedig semmi problémám nem volt. Ebben a szezonban nagyon fontos lesz számomra, hogy ne legyen több sérülésem.

 

Te magad sem hiszed el, hogy ennyire balszerencsés vagy, ami a sérüléseket illeti, igaz?

[mosolyog] Úgy kezdtem az elõzõ szezonban, hogy teljesen egészséges voltam, de aztán elkezdtem érezni, hogy valami nincs rendben a térdemmel. De ez csak egy dolog a sok közül - valamelyik játékosnak vannak sérülései, valamelyiket meg egész pályafutása során elkerülik. Sajnálatos, hogy ez éppen velem történt, de csak annyit tehettem eztán, hogy lehajtott fejjel olyan keményen dolgoztam, amennyire csak tudtam. És aztán amikor visszatértem, azt gondoltam, hogy minden rendben, de aztán csak még nagyobb balszerencsém lett. Most csak arra koncentrálok, hogy egészséges tudjak maradni, és a lehetõ legjobb teljesítményt nyújtsam ahhoz, hogy a csapat 100%-ot tudjon kiadni magából a pályán.

 

Maga a tény, hogy Te egy ilyen jókedélyû, boldog ember vagy, biztosan segített akkor, amikor nehéz idõszakon mentél keresztül a sérüléseid miatt...

Igen, szerintem segített. Megpróbáltam pozitív maradni. Elõfordulnak ilyen dolgok a futballban. Még mindig fiatal vagyok, és nem hagyhatom el magamat, csak azért, mert volt két súlyosabb sérülésem. Fontos, hogy boldog maradjak, hiszen a világ legnagyszerûbb klubjánál játszhatok.

 

Úgy érzed készen állsz a következõ szezonra?

Szerintem igen. Most már néhány napja edzésbe álltam, és jól érzem magam.

 

Milyen célokat állítottál fel magadnak?

Csak játszani szeretnék. Számomra ez a szezon nagyon fontos lesz. Tudom, hogy nagyon rá kell koncentrálnom a játékomra. Ettõl még ugyanúgy fogok nevetni és viccelõdni a csapattársaimmal, de tudom, hogy tényleg nagyon oda kell figyelnem arra, hogy mit hogyan csinálok. Tényleg szeretném megmutatni ebben a szezonban, hogy mire vagyok képes, emellett pedig a lehetõ legjobb teljesítményemmel szeretném segíteni a csapatot.

 

Elmondhatjuk, hogy ez lesz a legfontosabb szezonod a United színeiben?

Egyértelmûen. Bizonyítanom kell, hogy mire vagyok képes. Tudom, hogy a Fõnök, és a csapattársaim hisznek bennem, egyszerûen csak balszerencsém volt. Szeretnék minél többet fejlõdni és hozzásegíteni a csapatot ahhoz, hogy újabb trófeákat nyerjünk.

 

 

Erõt meríthetsz abból, amilyen nagyszerûen kezdted az elõzõ szezont - Te és Tom Cleverley az elsõ egy hónapban nagyszerû párost alkottatok.

Tényleg nagyon jól éreztem magamat az elõzõ szezon kezdetén. Nekem és Tomnak is nagyon jól ment a játék, de minden középpályással élvezem a játékot - Carrickkel, Tommal, Scholesszal. Nem számít ki van mellettem. Csak játszani akarok, és jól érezni magam. És emellett szeretnék egészséges maradni. Remélhetõleg folyamatosan játéklehetõséget kaphatok, élvezhetem a játékot és ezzel együtt segíthetem majd a csapatot is.

 

Azt követõen, ahogy elveszítettük a bajnokságot az elõzõ szezonban, érzel valamilyen plusz eltökéltséget a csapaton belül, hogy helyére tegyétek a dolgokat?

Természetesen. Az elõzõ szezonban számos sérültünk volt, ráadásul voltak egészen csúnya sérülések is ezek között. Néhányan közülünk több hónapra kidõltek, vagy még hosszabb idõre. Ez egyértelmûen hatással volt a bajnoki címért folytatott harcunkra.

 

Megint a City számít majd a legnagyobb ellenfeleteknek?

Igen, õk is ott lesznek, csakúgy, mint a Chelsea. Az elõzõ szezonban egyszerûen balszerencsénk volt a sérülésekkel. Ha mindenki bevethetõ lesz, akkor biztos vagyok benne, hogy újra bajnokok leszünk.

 

A múltban már többször bizonyított a csapat, hogy mennyire is képes arra, hogy talpra álljon bizonyos mélypontokat követõen...

Egyértelmûen. És nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy mennyire jól szerepeltünk a bajnokságban az elõzõ szezonban. A Bajnokok Ligája hatalmas csalódás volt mindenki számára, és ezúttal szeretnénk sokkal jobban teljesíteni, de a bajnokságban a City és köztünk összesen nyolc gólnyi volt csak a különbség. Remélhetõleg idén majd számunkra kedvezõen alakulnak majd a dolgok.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!