Powell: Elsõ hetem Vörös Ördögként

A mai nap folyamán Nick Powellt hivatalosan is bemutatták, mint a Manchester United új játékosa. A ManUtd.com ebbõl az alkalomból interjút készített a 18 éves, Crewetól szerzõdtetett középpályással arról, hogy miként alakult az elsõ hete Vörös Ördögként.


Milyen volt az elsõ heted a Manchester United játékosaként?

Nagyszerû. A fiúk nagyon kedvesek, és az elsõ hetem során mindvégig nagyon segítõkészek voltak velem. Úgy érzem, hogy mindenkivel nagyon jól kijöttem. Az edzések másmilyenek, mint amihez korábban hozzá szoktam, de nagyon élvezem, és már kezdek belerázódni.

 

Hogy érezted magad az elsõ napod elõtti estén?

[Mosolyog] Hogy õszinte legyek, nem igazán aludtam. Elég ideges voltam - úgy éreztem, mintha egy új iskolába kerültem volna. Megpróbáltam mindenkivel kapcsolatba kerülni a megérkezésemet követõen, ez pedig sokat segített. És ahogy mondtam korábban, mindenki nagyon kedves, és barátságos volt itt velem.

 

Mesélj nekünk az elsõ napodról.

Nagyszerû érzés volt úgy beséltálni az öltözõbe, hogy láttam a nevemet a fogasomon, és az elsõk akiket megláttam Giggsy és Scholesy voltak. Korábban csak a tv-ben láttam õket, úgyhogy igazán lenyûgözõ volt tõlük pár méterre állni. Azonnal odajöttek hozzám és üdvözöltek, ami nagyon jól esett. Nagyon várom már, hogy együtt játszhassak és edzhessek velük - Scholesy egy középpályás karmester, aki a világ valaha volt legjobbja posztján, aztán ott van Giggsy, aki több mint 20 éve szaladgál fel-alá a széleken.

 

Mi volt a legizgalmasabb dolog abban, hogy a Manchester Unitedhez igazoltál?

Maga a tény, hogy nem csak Anglia, de a világ egyik legjobb csapatához igazolok. Ez a klub már számos alkalommal megnyert minden trófeát, ennek pedig szeretnék részese lenni.

 

Milyen a klub felépítése a Crewe-hoz hasonlítva?

Teljesen más. Minden sokkal nagyobb, és sokkal több ember dolgozik itt. Méretében minden egy csapásra megnõtt körülöttem.

 

Mi a számodra leginkább feltûnõ különbség?

Már maga a klubhoz tartozó létesítmények mérete is hatalmas változást jelentenek számomra, és az edzések intenzitása is különbözik. Látod a játékosokat a tv-ben, és ilyenkor azt gondolod magadban, hogy bárcsak velük játszhatnál együtt, és azt csinálhatnám amit õk, most pedig hogy mindennek részese lehetek, és minden nap együtt edzhetek velük, az valami egészen bámulatos dolog.

 

 

Milyen edzésmunkát végeztetek eddig?

Azonnal beszálltam a felnõtt csapathoz, amely éppen a cicázást és a labdatartást gyakorolta, emellett pedig a tizenhatos vonaláról lövöldöztünk kapura, amiben nagyon nagy szerencsém volt! Ebben egyébként az egész országban biztosan Scholesy a legjobb. Õ hihetetlen az edzéseken. Nagyszerû látni, hogy itt a klubnál még az edzésen is mindenki csak a gyõzelemre törekszik. Ez remek számomra, mert ez engem is több munkára sarkall majd. A Crewe-nál sokkal nyugodtabbak voltak a gyakorlások, mindenki a saját komfort zónájában mozoghatott, de itt tudom, hogy minden nap keményen kell dolgoznom és a lehetõ legjobb teljesítményemet kell nyújtanom. Ez egy olyan kihívást jelent számomra, amely segíteni fogja a fejlõdésemet.

 

Milyen volt az elsõ találkozásod Sir Alexszel?

[Nevet] Egy kicsit ijesztõ, de õ egy nagyon kedves ember, és õ volt az egyik legfõbb oka, amiért ide akartam jönni. Elmondta, a sorsom a saját kezemben van, azt illetõen, hogy mit hogyan csinálok, és ezzel meddig juthatok, emellett azt is közölte velem, hogy meg fogom kapni a lehetõséget, hogy bizonyítsak. Remélem ez sikerülni fog.

 

Kitûztél magad elé bármilyen konkrét célt?

Kitûztem, igen, de jelen pillanatban nem szeretném elmondani, mik ezek!

 

Mennyire várod, hogy ott lehess a csapat felkészülési túráján?

Nagyszerû lesz, és remek lehetõségnek ígérkezik, hogy egy kicsit több idõt töltsek együtt az új társakkal és mindenkit jobban megismerjek. Izgatott vagyok emellett azért is, hogy számos különbözõ országba is ellátogatunk. Tavaly nyáron nem voltunk sehol a Crewe-val, idén pedig Dél-Afrikába és Kínába is eljuthatok - alig várom!

 

Beszélt neked a többi játékos arról, hogy mire számíthatsz a túra során a szurkolók reakcióit illetõen?

Igen, elmondták, hogy Kínában szinte meg se lehet mozdulni, mert mindenhol rengeteg szurkoló van. Szerintem ez mutatja meg majd számomra igazán, hogy mekkora is ez a klub világviszonylatban. A Crewe játékosaként soha nem voltam Anglián kívül, úgyhogy látni, hány szurkolója van a Unitednek különbözõ országokban, fantasztikusnak ígérkezik.

 

Nagyon nagy lehet benned a vágy, hogy már ott lehess, és játszhass...

Abszolút. Bizonyos szinteken már bizonyítottam magamnak, de szeretnék itt, a legmagasabb szinten is. Remélem, hogy sikerülni fog.

 

Középpályásnak, vagy inkább csatárnak tartod magad?

Azt szeretem, ha középpályásnak neveznek, de szerintem azt lehet mondani, hogy én támadó középpályás vagyok. Én egy olyan játékos vagyok, aki megpróbál lehetõségeket kidolgozni, üresbe játszani a labdát, és elõre törni.

 

Az elõzõ szezont trófeával zártad a Crewe játékosaként a League Two play-offjának megnyerésével - miután megízlelted a siker ízét, ez arra sarkall, hogy még több ilyet akarj magadnak?

Egyértelmûen. Az elõzõ szezon kezdetén csak abban reménykedtünk, hogy valahol ott lehetünk az élbolyban, és harcban lehetünk a play-off helyekért. Az, hogy sikerült nyernünk a play-off döntõjében egy fenomenális érzés volt számunkra, és egyértelmûen további sikerek elérésére sarkall. Remélem kivehetem majd a részemet a Unitednél is a hasonló sikerekbõl.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!