Szívélyesen fogadták Shinjit

Gary Neville szerint Shinji Kagawa szinte azonnal otthon érezhette magát a Manchester United öltözõjében.


Tizenkilenc sikeres szezon után, 2011-ben visszavonuló Neville elmondta, olyan a klub természete, hogy a japán középpályásnak nem lesz gondja a beilleszkedéssel.

"A menedzser filozófiája az, hogy hamar megszerezzen játékosokat, ezáltal a felkészülési túrára is el tudja vinni õket, így láthatják, milyen is az öltözõi légkör, ez pedig könnyebb beilleszkedést eredményez" - mondta az egykori csapatkapitány a Manutd.com-nak.

"Garantálható, hogy a túra végén már úgy érzik, mintha hosszú idõ óta a Manchester United játékosai lennének."

"Más klubok körül hallani olyat, hogy az új játékosok nem érezték, hogy igazán üdvözölve lennének. Bizton állíthatom, a menedzser és a játékosok nem hagyják, hogy a Unitednél ilyen megtörténjen. Itt mindenki szívesen látottnak érezheti magát."

Kagawa hétfõn ül repülõre, hogy elutazzon új csapattársaival Dél-Afrikába, ahol megkezdik majd hatmeccses felkészülési túrájukat, mely öt országban kerül megrendezésre. Neville tapasztalatai alapján mindez felbecsülhetetlen lesz a Dortmundtól érkezõ játékos számára.

"A felkészülési szezon mindig nagyszerû lehetõség arra, hogy az új érkezõket beépítsük a csapatba. Két-három hétig együtt él a csapat, nem találkozik senki a családdal és barátokkal...csak a csapattársaid vannak. Nagyszerû módja ez annak, hogy az új játékosok bemutatkozzanak a csapatnak."

 


"Áttérni az angol focira, azt hiszem könnyû lesz számára. A Dortmundban játszott, amely nagyon profi csapat, az egyik legjobb Németországban. Nem lesz semmi gond, hogy alkalmazkodjon az angol játékhoz."

"Nagyon várom már, hogy lássam játszani és kiderüljön, mennyire is illeszkedik a többi, itteni tehetséges játékoshoz. Volt pár fantasztikus éve a Dortmundnál, amely csapat csodásan szerepelt Németországban."

"Nem könnyû lenyomni a Bayern Münchent, ráadásul mindebben Kagawa óriási szerepet játszott."

"Lehet, hogy olyan srác, aki a Unitedhez jött, de kerüli a reflektorfényt és nem is a jelenleg legnagyobb sztárok egyike, de olyan valaki lehet, aki hasonló hatást érhet el, mint Chicharito vagy Ole Gunnar Solskjaer és a United igazi kincsévé válhat."


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!