Rio minimum 35 meccsen szerepelne

Rio Ferdinand reméli, hogy a következõ szezon során minimum 35 mérkõzésen szerepelhet majd.


A védõ jelenleg Dél-Afrikában tartózkodik a Manchester United felkészülési túráján, ahol õ a csapatkapitány és bevallotta, bár az utóbbi években több tényezõ is hátráltatta, reményei szerint teste még mindig bírni fogja az élvonalbeli futball követelményeit.

Az AmaZulu FC elleni szerdai összecsapás elõtti sajtótájékoztatón beszélt Durbanben, ahol Ferdinand a klub egészségügyi személyzetét is dicsérte.

"Jól dokumentált, hogy az utóbbi szezonok során sérülésekkel küzdöttem" - mondta a védõ. "De úgy hiszem, a legutóbbi szezon során kb. 35 meccsen szerepeltem [38 találkozón játszott - a szerk]. Úgy érzem, a hátammal való problémát jól kezeltem, köszönhetõen a klub orvosainak és sporttudományokkal foglalkozó személyzetének is. Õk segítettek ezen túljutni."

"Remélhetõleg tovább folytatódik ez és ebben a szezonban is tudok legalább ennyi találkozón szerepelni. Nagyszerû lenne."

 


Ferdinand 38 meccses legutóbbi szezonja remek válasz az elõzõ két idényére, amikor csak 29 és 21 mérkõzésen szerepelhetett és remek válasz arra az állításra, miszerint a 33 éves védõ már nem képes a legmagasabb szinten teljesíteni. Még mindig az egyik legjobb belsõ védõ a világon... bár nem tervezi, hogy visszatérjen a válogatott porondra azok után, hogy Roy Hodgson nem számított rá az idei Európa-bajnokságon.

"Õszintén szólva nem gondolkodom a válogatottról" - folytatta Rio. "A Manchester Unitedre gondolok elsõsorban. Ez a klubom és ez az, amit szeretek csinálni. Ha bármi más jön, ám legyen. De nem gondolok semmi másra, csak hogy a Manchester Unitedben játszam és ismét megnyerjük a bajnokságot."

Rio várhatóan a kezdõcsapat tagja lesz szerdán, amikor a Vörös Ördögök az AmaZulu FC ellen kezdik meg felkészülési túrájukat a durbani Moses Mabhiba Stadiumban.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!